Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Διάρρηξη 15.000 ευρώ από τρεις Ρομά

  • Ενώ η Ασφάλεια έφτασε άμεσα στους δράστες της διάρρηξης, δεν κατάφερε να βρει το σύνολο του ποσού, αλλά λιγότερα από τα μισά χρήματα που είχαν κλέψει

Συνεχίζεται χωρίς τέλος η παραβατική δράση ατόμων Ρομά, που κατά τα άλλα φιλοξενούνται στο δημοτικό καταυλισμό της Παγανής στη Μυτιλήνη, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο για έκνομες πράξεις και δραστηριότητες. Διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και από μικρά παιδιά, πορνεία, σχεδιασμός για κλοπές και διαρρήξεις συνιστούν μια απαράδεκτη κατάσταση, με την αστυνομία να βλέπει αλλά να μην κάνει τίποτα, πέραν των σπάνιων επεμβάσεών της και γι’ αυτό, άλλωστε, η συγκεκριμένη περιοχή της Μυτιλήνης έχει μετατραπεί σε άβατο και ισχύει ο νόμος του φόβου.

 

Διάρρηξη 15.000 ευρώ! 

Μετά τα τόσα χτυπήματα που έχουν προκαλέσει σε σπίτια και επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια η δράση τους συνεχίζεται χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανέναν. Αυτή τη φορά τρεις Ρομά “συνεργάστηκαν” κάνοντας διάρρηξη σε κατοικία στη Μυτιλήνη, απ’ όπου βρήκαν τις οικονομίες της οικογένειας που ήταν μέσα στο σπίτι, σε ντουλάπα, ύψους 15.000 ευρώ, τα οποία άρπαξαν.  Ο  ένας εκ των τριών δραστών επιχείρησε με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να διαφύγει για την Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας με το πλοίο της γραμμής. Ωστόσο συνελήφθη στο χώρο του λιμανιού κατά την επιβίβασή του.  

Είχε προηγηθεί η σύλληψη των άλλων δύο ατόμων καθώς πρόκειται για «καλούς πελάτες» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, έχοντας απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για κλοπές και άλλες έκνομες πράξεις. Πρώτα συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις που «έδωσαν»  τον συνέταιρό τους, τον οποίο αναζήτησαν και βρήκαν οι αστυνομικοί λίγο πριν εγκαταλείψει τη Λέσβο για την Αθήνα με τα πολλά λεφτά. Ωστόσο παρότι η αστυνομία ενήργησε άμεσα εντοπίζοντας μέσα σε λίγες ώρες από την διάρρηξη και τους τρεις δράστες, δυστυχώς μόνο το ποσό των 7.150 ευρώ  βρέθηκε πάνω τους (δηλαδή λιγότερα από τα μισά από το ποσό που έκλεψαν). 

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση πώς είναι δυνατόν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης να έφτασε άμεσα στους δράστες, αλλά όλως περιέργως να μην κατάφερε μέσα από την έρευνά της να βρει το συνολικό ποσό που είχαν αφαιρέσει. Σπεύδοντας κατά τα άλλα για επικοινωνιακούς λόγους, χθες, να επαίρεται περί «άμεσης εξιχνίασης» στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, καθώς φαίνεται πως στον τόπο μας τα αυτονόητα για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας έχουν γίνει επιτεύγματα!

Η διάρρηξη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μυτιλήνη, όπου περιφέρονται αυτές τις ώρες διάφοροι Ρομά μπαινοβγαίνοντας στα σπίτια και επικαλούμενοι ότι ζητούν βοήθεια, ενώ στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται, όταν διαπιστώσουν ότι κάποιες κατοικίες είναι αφύλακτες χτυπούν ανελέητα. Κατά την πάγια τακτική τους όταν βρουν χρήματα ή όταν κλέψουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε άλλες περιπτώσεις φροντίζουν να τα διαμοιράζουν σε άλλους του απόλυτου ελέγχου τους, ώστε αν τυχόν φτάσει σε αυτούς η αστυνομία να μην βρει ολόκληρο το ποσό ή τα κλοπιμαία. 

Υπ’ αυτήν την έννοια, αν η αστυνομία είχε επιμείνει στην έρευνα γύρω από τον κύκλο αυτών των ατόμων ενδεχομένως να είχε βρει και το υπόλοιπο ποσό, καθώς σε αυτές τις υποθέσεις ΔΕΝ θα πρέπει να είναι το ζητούμενο μόνο η σύλληψη των δραστών για να καταγραφεί… η εξιχνίαση, αλλά και η ανεύρεση και των κλοπιμαίων που μπορεί για κάποιους να αποτελούν τους κόπους μιας ζωής. Όσο μικρό κι αν είναι αυτό το ποσό!

Χθες το μεσημέρι, πάντως, ενώ και ο τελευταίος δράστης που συνελήφθη είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, περίπου 30 Ρομά ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση και διαμαρτυρία για τη σύλληψή του.


ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ

Και κλοπή χαλκού από Ρομά

Ένας 24χρονος Ρομά συνελήφθη από την αστυνομία, καθώς μπήκε παραβιάζοντας είσοδο σε επιχείρηση στη Μυτιλήνη και αφαίρεσε χάλκινους σωλήνες, συνολικής αξίας 500 ευρώ, τους οποίους στη συνέχεια πούλησε σε αλλοδαπό οικονομικό μετανάστη που ασχολείται με τεχνικές εργασίες. Η αστυνομία συνέλαβε και τον 24χρονο Ρομά που έκανε την κλοπή και τον οικονομικό μετανάστη που είναι 33 ετών και αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποδοχής κλοπιμαίων, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι αγόρασε κι αυτός ένα μέρος των κλοπιμαίων. Ο δράστης έχει δώσει μόνο ένα επώνυμο στους αστυνομικούς με το οποίο ψάχνουν να τον βρουν, καθώς ο 24χρονος δηλώνει ότι δεν έχει άλλα στοιχεία.