Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Δήλωση στήριξης στον Τ. Βέρρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • «Η Δημοτική Αρχή παραμένει ενωμένη και δυνατή», αναφέρουν οι συνεργάτες του Δημάρχου μετά από την παραίτηση του Άρ. Ελευθερίου και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Δήμο

Δήλωση στήριξης στον Ταξιάρχη Βέρρο σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει ως προς την ανέγερση συγκροτήματος τουριστικών κατοικιών στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, αλλά και τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Δήμο, έκαναν χθες τα εκλεγμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής της Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα παίρνουν θέση για την παραίτηση του Άρη Ελευθερίου, επαναλαμβάνοντας – επί της ουσίας – τα όσα είχε δηλώσει ο Δήμαρχος, ενώ απαντούν εμμέσως και στις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί ως προς την προεπιλογή του Άρη Χατζηκομνηνού για την θέση του Γενικού Γραμματέα. 

Οι συνεργάτες του Τ. Βέρρου δηλώνουν πως σκοπός τους είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών κι αυτό κάνουν, σε καθημερινή βάση, ο καθένας από το μετερίζι που του έχει ανατεθεί από τον Δήμαρχο και με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο. «Η δουλειά μας είναι αυτή, γι’ αυτόν το σκοπό μας εξέλεξαν και μας τίμησαν οι δημότες και η πολιτική μας βούληση εκφράζεται μέσα από αυτές τις αποφάσεις. Η δουλειά μας δεν είναι να αγόμαστε και να φερόμαστε από τον καθένα ή την όποια ομάδα με πολιτικούς ή άλλους σκοπούς και προφανώς ούτε να βάλουμε τα κόμματα από την πίσω πόρτα σε μια Αρχή που εκλέχθηκε ακριβώς λόγω του ανεξάρτητου και υπερκομματικού της χαρακτήρα. Επίσης δεν έχουμε σκοπό να μεταφέρουμε, ούτε να διαιωνίσουμε τον δημόσιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά να σερνόμαστε πίσω από μεταξύ τους αντικρουόμενες αναρτήσεις. Ή τα έκανε καλά ο Δήμαρχος (και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή) ή δεν τα έκανε. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα στελέχη απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες για την προστασία της παραλίας της Σκάλας Ερεσού.

Ειδικότερα γι’ αυτό το ζήτημα οι ίδιοι τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η όποια ενημέρωση έχουμε για το θέμα έρχεται από τον κ. Ελευθερίου, ο οποίος το γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα και δική του ήταν και η εισήγηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε εκεί ήταν ομόφωνη και είναι η εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην δόμηση της παραλίας της Ερεσού. Και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι όλες οι προσπάθειές μας. Διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν ως προς τον τρόπο διεκδίκησης και τελικά, ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση τόσο του Δημάρχου, όσο και του Γενικού με τον ορισμό δικηγόρου, τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του θέματος κλπ. Προτάσεις όπως η εντολή ανάκλησης της επίμαχης προέγκρισης της ΥΔΟΜ (το γνωστό “εντέλλεσθε” δηλαδή) κρίθηκαν ως μη σύννομες και επισφαλείς για την έκβαση της υπόθεσης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του πρώην Γ.Γ., οι συνεργάτες του Δημάρχου αναφέρουν: «Η παραίτηση του κ. Ελευθερίου μας λύπησε, μας αιφνιδίασε και την κρίνουμε τουλάχιστον βιαστική, αφού η απάντηση της Υπηρεσίας Δόμησης εστάλη από την Υπηρεσία μόλις 3 ημέρες μετά το έγγραφό του προς αυτή και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου. Ο κ. Γραμματέας παραιτήθηκε την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου (πιθανώς χωρίς να λάβει την απάντηση της Υπηρεσίας, αφού μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο) και σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος. Το οποίο, θυμίζουμε, μετρά δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και σκοτεινών σημείων και που το κληρονομήσαμε, δεν το δημιουργήσαμε. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και ο μόνος που αυτή τη στιγμή κάνει ενέργειες για το θέμα της παραλίας Ερεσού σε νομική βάση. Και συγκεκριμένα προσφεύγοντας στο ΣΥΠΟΘΑ, ενέργεια που επικρότησε και ο πρώην Υπουργός κ. Φάμελλος, ο οποίος επισκέφτηκε μάλιστα το νησί και την παραλία της Ερεσού τις προηγούμενες ημέρες».

Κλείνοντας, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής υποστηρίζουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα γίνεται προσπάθεια κομματικής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους χώρους «αλλά αυτό δείχνει το ποιόν άλλων ανθρώπων, όχι το δικό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε στηρίζοντας τον Δήμαρχο, το έργο του και το έργο μας και για το οποίο η ανταπόκριση από τους δημότες μας είναι ιδιαιτέρως θετική. Η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία και είναι προνόμιο και καθήκον του Δημάρχου. Το κενό που αφήνει ο φίλος Άρης είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παραίτησή του και κυρίως η άμεση δημοσιοποίησή της δεν άφησε περιθώρια διαλόγου. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν σκεφθεί και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία, όπως και για τις προσπάθειές του για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Λέσβου», καταλήγει η δήλωση.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις