Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Δημιουργικό εργαστήρι για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Για μια ακόμη χρονιά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4) και οργανώνει εργαστήρι “felting” για αρχάριους το Σάββατο 2 Απριλίου (ώρες 10:00-11:30 και 12:00-13:30), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή. Τι είναι όμως το felting;

Το  felt ή αλλιώς κετσές είναι μάλλινες ίνες που δεν έχουν υφανθεί, δηλαδή ακατέργαστο μαλλί, το οποίο χρησιμοποιείται για χειροποίητες δημιουργίες καθώς πρόκειται για μια απλή τεχνική που χρειάζεται μόνο νερό, σαπούνι και φαντασία. Χρησιμοποιώντας τα χέρια ή και ειδικές βελόνες, οι μάλλινες ίνες συνδυάζονται με μεταξωτά, λινά και βαμβακερά υφάσματα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, για κοσμήματα ή στολίδια για ρούχα και αξεσουάρ.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”, ενώ οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας το 2016. 

Η συμμετοχή στο εργαστήριο και τα υλικά είναι δωρεάν με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις