Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: «Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την θεατρική παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα «Άστεγοι», το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με δωρεάν είσοδο, χάρη στη στήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασίας Αντωνέλλη, και των χορηγών και υποστηρικτών, που ενίσχυσαν τη δράση.

Όσον αφορά την υπόθεση του έργου, ο Τζο Κέλερ, βιομήχανος, εξόπλιζε τον στρατό και την αεροπορία των ΗΠΑ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο συνέταιρός του Στηβ, βρίσκεται στη φυλακή γιατί έχει κατηγορηθεί ότι πούλησε ελαττωματικό υλικό. Η κόρη του Στηβ, Άνι, αρραβωνιαστικιά του ενός γιου του Τζο, ο οποίος αγνοείται, εμφανίζεται στην πόλη μετά από πρόσκληση του άλλου του γιου.

Το έργο έχει γράψει ο Άρθουρ Μίλερ (17 Οκτωβρίου 1915 – 10 Φεβρουαρίου 2005), ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς του 20ού αιώνα. Έχοντας ως ορμητήριό του τα νωπά μεταπολεμικά τραύματα της Αμερικής, βουτά βαθιά στην αμερικανική ψυχοσύνθεση και την εξετάζει. Με τολμηρό ρεαλισμό και κυνικότητα επιλέγει να τα φέρει στην επιφάνεια και να αναδείξει τη θλιβερή πορεία που έχει ακολουθήσει η χώρα του. Μέσα από τους ματαιόδοξους αγώνες και τις προσδοκίες των ηρώων του βλέπει κανείς να αποδομείται εύκολα το αμερικανικό όνειρο που απέκτησε μυριάδες ακολούθων. Πιστεύει ότι τις ημέρες των νέων μεγάλων εξελίξεων οι άνθρωποι θα βιώσουν την αλλοτρίωση και την αποξένωση… ευτυχείς κοινωνίες θλιμμένων ανθρώπων…

Συντελεστές παράστασης:

-Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλερ

-Σκηνοθεσία: Χρήστος Μαλακός

-Μουσική επιμέλεια: Κλεομένης Τζαννέτος, Χρήστος Μαλακός

-Σκηνικά: Γιάννης Τρουμπούνης

-Κοστούμια: Όλγα Συροπούλου

-Φωτισμοί: Κατερίνα Κομνηνάκα

-Υποβολείο: Βίκυ Γάλλου

-Φροντιστήριο: Μάρθα Αραβανοπούλου, Σούλα Κουτούζη

– Ηθοποιοί, κατά σειρά εμφάνισης: 

Βαγγέλης Ντάβας (ΤΖΟ ΚΕΛΕΡ)

Στράτος Γεωργούλας (ΤΖΙΜ ΜΠΕΪΛΙΣ)

Αργύρης Χατζημαλής (ΦΡΑΝΚ ΛΟΥΜΠΙ)

Αλέκα Κομνηνού (ΣΟΥ ΜΠΕΪΛΙΣ)

Μαρία Λογιωτάτου (ΛΥΝΤΙΑ ΛΟΥΜΠΙ)

Σταμάτης Γιαννάκης (ΚΡΙΣ ΚΕΛΕΡ)

Παντελής Σαμιακός (ΜΠΕΡΤ)

Αναστασία Κατσαρού (ΚΕΪΤ ΚΕΛΕΡ)

-Όλγα Κρεμενιώτη (ΑΝΝΙ ΝΤΙΒΕΡ)

Χρυσόστομος Στεργιανός (ΤΖΟΡΤΖ ΝΤΙΒΕΡ)

spot_img

More articles

spot_img