«Δον Κιχώτης» για παιδιά

Τo αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες παρουσιάζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 21:00, από τις Μαγικές Σβούρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Αυτό το ξεχωριστό καλοκαίρι είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούργιο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

Με το άλογό του καλπάζει στη φαντασία του, κάνει το ανέφικτο εφικτό, πολεμάει τα σκοτάδια και προτάσσει την αγάπη στην κακία! Η παράσταση, γεμάτη ευαισθησία και απίστευτο χιούμορ, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ και μεις οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους μικρούς θεατές την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού. Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία, όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο), ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια και ο Σαλβατόρ Νταλί. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Το κείμενο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης, το σκηνικό ο Παναγιώτης Κουλουράς και παίζουν οι Δ. Σταμούλης, Τ. Ράπτης, Μ. Χρονέα, Π. Μερμηγκάκης, Έλ. Πελαγία και Χ. Νικολάου.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ (τιμή προπώλησης 10 ευρώ μέσω Viva.gr).