Δωρεάν μαθήματα υποκριτικής, τέχνης και θεατρικής αγωγής

Το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λέσβου με την μακρόχρονη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία  με την Ελευθερία Νικολαΐδου, απόφοιτο Ανώτερης Δραματικής Σχολής, δημιουργεί παιδικά και εφηβικά τμήματα υποκριτικής τέχνης και θεατρικής αγωγής.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται δωρεάν στο θεατράκι του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Λέσβου στην Οικονόμου Τάξη στην Χρυσομαλλούσα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη:

-6.30 -7.00 μ.μ. Ιστορία θεάτρου

-7.00 -7.30 μ.μ. Ορθοφωνία

-7.30 -8.30 μ.μ. Αυτοσχεδιασμός / υποκριτική

Σάββατο

-6.30- 7.00 μ.μ. Ιστορία Θεάτρου

-7.00- 7.30 μ.μ. Κινησιολογία

-7.30 -8.30 μ.μ. Αυτοσχεδιασμός / υποκριτική

 

 

Στην διάρκεια των μαθημάτων θα φιλοξενηθούν  καλλιτέχνες (μουσικοί, εικαστικοί, χορευτές, ηθοποιοί). Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν. Η παρουσία των μαθητών θα είναι υποχρεωτική.

Το 1ο τμήμα περιλαμβάνει μέχρι  και 17 μαθητές, από 10 ετών μέχρι 15 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή στο [email protected]  ή στο 6932720276 μετά τις 6 το απόγευμα ή στο 2251037394 στο Δημοτικό Θέατρο από το πρωί ως τις 15:00.

Στο πρώτο μάθημα, στις  6 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθητές θα κληθούν να αφηγηθούν μια ιστορία με θέμα “Τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις στον κόσμο… Μεταμορφώσου σε ήρωα και άλλαξέ το!”.

 

-Ιστορία Θεάτρου: Αυτό το μάθημα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μια γενική εικόνα της ανάπτυξης που πήρε το θέατρο από την πρώτη του εμφάνιση στην Αρχαία Ελλάδα έως και την σύγχρονη εποχή.

-Ορθοφωνία: Έλεγχος της έκτασης και της έντασης της φωνής, καθαρή άρθρωση και σωστός τονισμός του κειμένου.

-Αυτοσχεδιασμός: Εδώ στόχος είναι η ανάπτυξη του καλλιτεχνικού ενστίκτου και της δημιουργικότητας . Εξασκούμε την αντίληψή μας για τον χώρο και τον χρόνο και μέσω απλών ασκήσεων χτίζουμε ένα θεατρικό χαρακτήρα.

-Υποκριτική: Επιλέγουμε ένα θεατρικό έργο – κείμενο, παραμύθι, ποίημα ή κάποια ιστορία και εργαζόμαστε με στόχο να το παρουσιάσουμε στο τέλος του σχολικού έτους. Ανάλυση χαρακτήρων, σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική επιμέλεια.

-Κινησιολογία: Εξασκούμε την ελαστικότητα και την αντίληψη του σώματός μας. Μαθαίνουμε να ελέγχουμε την κίνησή μας επάνω στην σκηνή.