Βραβεύθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Στην κατάμεστη αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η βράβευση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων “Κάρολος Κουν” 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.

Η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών απένειμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το “Βραβείο σε Πολιτισμικό Οργανισμό της Μουσικής που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια για τη σοβαρότητα και τον όντως διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης σε ένα συμβολικό χώρο που αποτελεί γεωγραφική και πολιτισμική έπαλξη μιας ενωμένης Ευρώπης”.

Το βραβείο παρέδωσε στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά εκτίμησή του στους κατοίκους της Λέσβου για το παράδειγμα αλληλεγγύης που έχουν δείξει.

Το Φεστιβάλ τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης.

Η οργανωτική ομάδα ευχαρίστησε όλους τους φορείς και χορηγούς που στηρίζουν το Φεστιβάλ, και τους εθελοντές στην Λέσβο και το εξωτερικό, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα οι νέοι εθελοντές αποτελούν το μέλλον του Φεστιβάλ.