Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Δρομολογείται το Ειδικό Σχολείο στη Δυτική Λέσβο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης των διαχρονικών προβλημάτων εκπαίδευσης ατόμων με βαριά αναπηρία, έβαλαν χθες το πρωί με τη συνάντησή τους στην Καλλονή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), Κωνσταντίνος Δέρβος. Πρόκειται για μια συνάντηση, που επισφράγισε μια πολύμηνη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με τη συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου, που ανήκει στο Ίδρυμα, προς τον Δήμο (έκτασης 8.015,75 τ.μ.) και βρίσκεται στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής, με την προοπτική να κατασκευαστεί εκεί το Ειδικό Σχολείο.

Στη συνεργασία αυτή που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου για την παραχώρηση του οικοπέδου που ανήκει στο Ίδρυμα από το 1976, συμμετέχει και το Υπουργείο Παιδείας που είναι ενήμερο και υποστηρικτικό στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος, επισκέφτηκε τη Λέσβο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το υπό παραχώρηση οικόπεδο, να συζητήσει κατ’  ιδίαν με τον Δήμαρχο για την προοπτική της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου και να διευθετήσει τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες της παραχώρησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η επικεφαλής του Γραφείου ΑμεΑ που έχει ιδρύσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, Μαρία Βατή, και εργάζεται για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ζαχαρώ Ιωακείμ, και ο Πρόεδρος της Καλλονής, Νίκος Χαλκιώτης.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, αλλά και να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο για το ζωηρό του ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την παραχώρηση του οικοπέδου. Η επίσκεψή του στον Δήμο, μας τιμά, όπως τιμά και τον ιερό σκοπό της συνεργασίας μας», δήλωσε ο κ. Βέρρος με αφορμή αυτή την εξέλιξη. «Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει το γραφειοκρατικό κομμάτι της παραχώρησης με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας για να μπούμε στο κομμάτι που θα αφορά αποκλειστικά πια τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου. Μίας υπόθεσης που ήταν εξάλλου πολιτική μας δέσμευση από τη στιγμή που ιδρύσαμε Γραφείο ΑμεΑ στον Δήμο μας», ανέφερε ο ίδιος.

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις