Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Δύο ιδιαίτερα ημερολόγια για το 2022

Δύο ιδιαίτερα ημερολόγια κυκλοφορούν για το νέο έτος οι εκδόσεις Μύρτος, με το ένα από αυτά να έχει στόχο να μας βοηθήσει να κάνουμε σωστές επιλογές για μια ευτυχισμένη ζωή και ένα δεύτερο αφιερωμένο στις κυράδες της Μικράς Ασίας.

Το «Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2020: Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας» είναι ένα ξεχωριστό ημερολόγιο, που εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, και το οποίο είναι αφιερωμένο στις Κυράδες της Μικράς Ασίας που μας δίδαξαν την αγάπη για τη ζωή, μοιράστηκαν τα μυστικά τους και αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας μέχρι και σήμερα. Ένας ακούραστος συνταξιδιώτης που θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν, θα μας συγκινήσει και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα πολύτιμο δώρο για τη νέα χρονιά. Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου με εικόνες από το παρελθόν που δεν χάθηκαν γιατί η λεβεντιά της ψυχής τους άφησε τα χνάρια τους παντού. Ήταν γυναίκες με πάθος, δύναμη και αξιοπρέπεια, γυναίκες άξιες, γενναιόδωρες, γαλαντόμες, κομψές και κιμπάρισσες, αρχόντισσες, ξεχωριστές. Δίδαξαν παραμύθια, τραγούδια, χορούς, γιατροσόφια, γλυκομαγειρέματα και υπερασπίστηκαν με σθένος τις αξίες τους. Μας γοήτευσαν με την αυθεντικότητά τους, την αγάπη και την περηφάνια που είχαν για τον τόπο και τις ρίζες τους.

Το ημερολόγιο “Happy Choices for happy life” της Χριστίνας Πίκουλα κυκλοφορεί για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι ένα αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, ανατρεπτικό Ημερολόγιο Προσωπικής Ανάπτυξης που θα μας βάλει σε διαδικασία αναζήτησης, αλλά και δράσης. «Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν «τι χρειάζεται για να γίνω ευτυχισμένος και επιτυχημένος»; Να είμαι συνειδητός απαντώ, δηλαδή να είμαι παρών στη ζωή μου, να με ακούω και να με κατανοώ. Ο καθένας όμως με τον δικό του τρόπο και στον δικό του χρόνο» σημειώνει η συγγραφέας και συμπληρώνει: «Με την καθημερινή καταγραφή ζούμε σε πιο συνειδητό επίπεδο και έχουμε την πλήρη εικόνα της ζωής μας, όπου αυτό είναι και το ζητούμενο».

Το “Happy Choices for happy life” και το «Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2020: Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μύρτος σε όλα τα βιβλιοπωλεία.