Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Έχασε τη ζωή του 72χρονος δικυκλιστής


Τη ζωή του έχασε το πρωί της Παρασκευής ένας 72χρονος οδηγός δικύκλου, όταν γύρω στις 9:30 το πρωί ενώ κινούνταν κανονικά με το όχημά του από την Καλλιθέα με κατεύθυνση προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ, συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο είχε βγει από την Ιακωβίδου στον κεντρικό δρόμο, ενώ η προτεραιότητα ανήκε στο δίκυκλο. Η οδός Ιακωβίδου στην οποία έχουν προκληθεί και άλλα τροχαία ατυχήματα κατά το παρελθόν – και μάλιστα αυτός ήταν και ένας λόγος που έκλεισε από τη μία πλευρά η πρόσβαση στη διασταύρωσή της με την οδό Μουσών, λίγα μέτρα παρακάτω από το τροχαίο δυστύχημα, με πρωτοβουλία του τότε Δημοτικού Συμβούλου, Στρατή Δαγκλή – συνεχίζει να αποτελεί δρόμο-καρμανιόλα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φωνές που μιλούν για την ανάγκη τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη, ιδιαίτερα όταν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την Ιακωβίδου ουσιαστικά βρίσκονται μπροστά στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

 

Το δυστύχημα

Ο δικυκλιστής κινούνταν κανονικά στον δρόμο με κατεύθυνση από την περιοχή της Καλλιθέας προς το 7ο Δημοτικό όταν βγήκε μπροστά το αγροτικό αυτοκίνητο από την οδό Ιακωβίδου, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν δίκυκλο και ΙΧ, και τον θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου ο οποίος δεν φορούσε κράνος.

Έχει να γίνει εδώ και χρόνια θανατηφόρο τροχαίο σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης, όπου συνήθως τα οχήματα δεν αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και σε κάθε περίπτωση τα όποια ατυχήματα έχουν περιοριστεί σε τραυματισμούς και υλικές ζημιές τα τελευταία χρόνια.