Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Θεόφιλου στην Ύδρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Η Ιστορία είναι άνεμος…» στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, που είναι αφιερωμένη στον Λέσβιο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο και τη Μυτιλήνη γενικότερα. Η έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας εκτίθενται 12 έργα του ζωγράφου, προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ι.Α.Μ.Υ. με τον Δήμο Μυτιλήνης και διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν από το Δήμο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, ο οποίος ως τιμώμενο πρόσωπο απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ευστρατία Βουγιούκα, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβωτός του Γένους. Επίσης, το παρών έδωσαν ο πρώην Υφυπουργός ΥΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, οι Βασίλειος και Μαρίνα Θεοχαράκη, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, ο Πρόεδρος του Μουσείου Αθηνών, Αντώνιος Βογιατζής και πλήθος επισκεπτών και επωνύμων, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τον τόπο μας.

Σημειώνεται πως στον κατάλογο των έργων η Μυτιλήνη δεσπόζει στις πρώτες σελίδες με φωτογραφίες της πόλης, με την προβολή της Λέσβου μέσω της πρωτοβουλίας αυτής να είναι μεγάλη. Η θέση του νησιού της Ύδρας κοντά στην Αθήνα, η φήμη της ως τόπος προσέλκυσης καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη προβολή που δόθηκε στο γεγονός, έχουν ήδη ως αποτέλεσμα την προσέλευση πλήθους κόσμου και εκατοντάδων επισκεπτών που σπεύδουν να θαυμάσουν την Έκθεση και τα έργα του ανθρώπου που μας κάνει διαχρονικά περήφανους ως Λέσβιους και ως Έλληνες. 

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ ως συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Μυτιλήνης με το ΙΑΜΥ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 8ης Νοεμβρίου 2021, όταν θα λάβουν χώρα και οι επίσημες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία στο Δήμο Μυτιλήνης, δρομολογείται η έκθεση της Χάρτας του Ρήγα και της καρδιάς του Μιαούλη από το Μουσείο της Ύδρας στην πόλη μας.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img