Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Είχαν “ρημάξει” τις εκκλησίες στην Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τις εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής είχαν “ρημάξει” τρία νεαρά άτομα 21 και 25 ετών, εκ των οποίων οι δύο άνδρες και μία γυναίκα, μόνιμα διαμένοντες στη Μυτιλήνη, κινούνταν όμως εντός του Δήμου Δυτικής Λέσβου ενδεχομένως για να μην δίνουν στόχο στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους κλέβοντας από τις εκκλησίες, καθώς ο ένας εκ των τριών για τη Μυτιλήνη είναι σεσημασμένος. 

Από τις κλοπές και διαρρήξεις στις εκκλησίες κατάφεραν να αντλήσουν ένα συνολικό ποσό της τάξης των 3.000 ευρώ, όπως εκτιμάται από τους ιερείς που δήλωσαν τις κλοπές, ενώ μέχρι τώρα έχει ταυτοποιηθεί η δράση τους σε 9 ναούς και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για να διαπιστώσει αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων. Η αρχή του τέλους για τη σύλληψή τους σήμανε όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στην περιοχή της Φίλιας κι έγιναν αντιληπτοί πέφτοντας στα χέρια των αστυνομικών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συρροή και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και μάλιστα, κυρίως ο ένας εκ των δύο νέων ανδρών, έχει απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για περιπτώσεις κλοπών και παρά τις συλλήψεις δεν φαίνεται να βάζει μυαλό.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα ακόλουθα: «Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ερεσού – Αντίσσης, 10 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε Ιερούς Ναούς και μία οικία, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο επτάμηνο περίπου, σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου. 

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές και συνελήφθησαν στην Καλλονή τρία άτομα – ημεδαποί (2 άνδρες και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση).

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες μεσημβρινές ώρες χθες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή της Φίλιας στη Λέσβο, ενώ κατά την προανακριτική διαδικασία διακριβώθηκε ότι ενέχονται σε 9 ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε Ιερούς Ναούς στη Δυτική Λέσβο, απ’ όπου αφαίρεσαν κατά περίπτωση χρηματικά ποσά και παγκάρι. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά το χρόνο διάπραξης των έκνομων ενεργειών, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img