Έκανε τη διαφορά φέτος το «Oύζο Veto»

  • Η μυτιληνιά ποτοποιία ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Μουσείου Θεοφίλου  

Έκανε τη διαφορά κατά τη φετινή εθνική επέτειο η ποτοποιία του Δημήτρη Σπέντζα παρουσιάζοντας την επετειακή σειρά φιαλών “Oύζο Veto” 700 ml, εξ αποστάξεως 100%, περιορισμένου αριθμού, σε 4 συλλεκτικές ετικέτες, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Διάκο, τον Καπετάν Λεωνίδα Ανδρούτσο, την Μυτιλήνη και τον Θεόδωρο Γρίβα και αξίζει να τονίσουμε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του Μουσείου Θεόφιλου στην Μυτιλήνη.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η μυτιληνιά εταιρεία, έμπνευση δίνει ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος, ο οποίος αποτελεί συνώνυμο της ελληνικότητας. Με το μοναδικό προσωπικό του ύφος εξυμνεί τους αγώνες των Ελλήνων ηρώων σε πολλά του έργα. «Όταν ο Θεόφιλος ζωγραφίζει ήρωες του ’21, οι φουστανέλες γίνονται λουλούδια στους αγρούς», έχει αναφέρει ο Στρατής Ελευθεριάδης, ο Λέσβιος τεχνοκριτικός, γνωστός ως Tériade. 

Στις 4 συλλεκτικές ετικέτες «Ούζο Veto» βρίσκουμε τον Αθανάσιο Διάκο, τον Καπετάν Λεωνίδα Ανδρούτσο, την Μυτιλήνη και τον Θεόδωρο Γρίβα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει τα ακόλουθα: «Το ούζο θεωρείται το κατεξοχήν ελληνικό λαϊκό ποτό που δίνει άρωμα και γεύση στις γενιές μας. Μυρώνει τις καθημερινές μας χαρές και είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε γιορτινό αντάμωμα. Έχει ξεχωριστή μνήμη στην ελληνική συνείδηση και ως τέτοιο προβάλλεται μέσα από την επετειακή αυτή σειρά φιαλών. Η απόσταξη έλαβε χώρα στους παραδοσιακούς άμβυκες της ποτοποιίας μας. Χρησιμοποιήσαμε τους καλύτερους σπόρους γλυκάνισου Λισβορίου και δημιουργήσαμε αυτό το μοναδικό Dry Ούζο Veto εξ αποστάξεως 100%. Η ποτοποιία Σπέντζα με παράδοση από το 1892 τιμά τους αγώνες της Επανάστασης και την ιστορική αυτή επέτειο με την συλλεκτική σειρά φιαλών που κλείνουν μέσα τους όλα τα αρώματα της λεσβιακής γης».  

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει σε επιλεγμένες κάβες και e-shop της χώρας. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ποτοποιία Σπέντζα τηλεφωνικά στο 2251024660 ή με email στο [email protected]