Εκδηλώσεις σε όλη τη Λέσβο

Η Δανάη Μιχαλάκη και ο Γιάννης Αθανασόπουλος στις «Αναγνώσεις»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Λέσβου, με στόχο να προσφέρει σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου, μικρούς και μεγάλους, όμορφες ποιοτικές προτάσεις ψυχαγωγίας.

  • Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, στο Ταρσί Χαμάμ, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, παρουσιάζεται η εκδήλωση με τίτλο «Μύθων και ήχων αρμονία».

Ιστορίες και μύθοι από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή μας παράδοση συναντούν τους ήχους και την ποίηση που μας άφησε κληρονομιά η Σαπφώ. Μια αφηγηματική μουσική παράσταση για ενήλικες και παιδιά. Αφήγηση Νίκη Κάπαρη.  Μουσική, τραγούδι, ηχητικά τοπία Γιάννης Ψειμάδας.

  • Την Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 19.30, στην Παναγία Γοργόνα στη Σκάλα Σκαμιάς «Λαϊκά παραμύθια» με μπόλικο αλάτι, γοργόνες και πλάσματα της θάλασσας,  που αφηγείται η αγαπημένη μας παραμυθού Νίκη Κάπαρη θα μπλέξουν με τη μουσική, τα τραγούδια και τα ηχητικά τοπία του μουσικοσυνθέτη  Γιάννη Ψειμάδα, σε μια αφηγηματική μουσική παράσταση για παιδιά αλλά και όσους νιώθουν παιδιά. 
  • Την Τετάρτη, στις 19.30, στο Δημοτικό σχολείο Πέτρας «Ένας δράκος, μια φορά…»

Φοβάται κανείς τους δράκους; Ποιο μυστικό κρύβει ο τετράψηλος πύργος; Ποιος κρατάει φυλακισμένη την πεντάμορφη του τόπου;

Ένα σεργιάνι σε μαγικούς τόπους με οδηγό ελληνικά λαϊκά παραμύθια και μύθους που θα αφηγηθεί η αγαπημένη μας αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και θα συνοδέψει με τη μουσική, τα τραγούδια και τα ηχητικά τοπία του ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.  

 

«Αναγνώσεις» στην Ερεσό και τη Μυτιλήνη 

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου συνδιοργανώνουν στην Ερεσό,  στην πατρίδα της Σαπφούς και του Θεόφραστου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ερεσού στη Σκάλα,  μια πρωτοποριακή και εξόχως ιδιαίτερη εκδήλωση για τα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου με τίτλο «Αναγνώσεις».

Δυο νέοι ηθοποιοί που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό μέσα  από τις ερμηνείες τους φέτος στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες», η Δανάη Μιχαλάκη και ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ερμηνεύουν αποσπάσματα έργων των Στρ. Μυριβήλη και Οδ. Ελύτη, σε μουσική συνοδεία από το Βασίλη Μοσκούρη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Κλεομένης Τζανέτος.

Η ίδια παράσταση, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ, θα επαναληφθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21.00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τεριάντ. 

Μια θεατρική παρουσίαση βασισμένη σε κείμενα μεγάλων δημιουργών που άφησαν το στίγμα τους στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της Λέσβου. 

Στη σκηνή, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον συγγραφέα ή τον ποιητή, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει μέσα απ’ τις δικές του περιπέτειες της ζωής σε αναμνήσεις και τοπία της Ελλάδας, να αντικρίσουμε την οπτική τους για τον κόσμο και την εποχή τους. Παραμένοντας, ταυτόχρονα, τόσο επίκαιροι. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα αγέρωχα μνημεία του νησιού, αποσκοπώντας στο να προσδώσουν οι Αναγνώσεις αυτές, πολιτιστική αίγλη και να φέρουν σε επαφή τον κόσμο και τα δημιουργήματα. 

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.