Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι…»

  • Νέα επίθεση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου κατά της Διοίκησης του Οργανισμού και της μείζονος αντιπολίτευσης 

Καυστική είναι για μια ακόμη φορά η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, Νίκου Χήρα, για τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με την διάσπαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου. «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χήρας για την επίθεση που δέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής του, Γιώργος Καραθανάσης, επειδή ψήφισε κατά της διάσπασης του Οργανισμού στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ενώ εδώ και δυο χρόνια ο κ. Βέρρος μαζί με τους Δημοτικούς του Συμβούλους απουσίαζε σκανδαλωδώς από τα Συμβούλια του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μη διεκδικώντας το οτιδήποτε για τους δημότες μας, επιχειρεί σήμερα να μας χρεώσει μειοδοτική στάση για ζητήματα του Δήμου μας. Η θέση μας ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου Δυτικής Λέσβου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Και αυτή ήταν και παραμένει η θέση του Δημοτικού μας Συμβούλου  Καραθανάση Γεωργίου. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Τίποτα από τα δυο δεν κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του κ. Βέρρου στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου. Η υπεύθυνη διαχρονικά στάση μας απέναντι στους δημότες απαγορεύει να ταχθούμε υπέρ μιας άτακτης διάλυσης του Ταμείου και δημιουργίας ενός θνησιγενούς νέου Οργανισμού. Τελεί, δε, υπό τέτοια σύγχυση η Δημοτική Αρχή που ενώ ζητά πίστωση χρόνου αρνούμενη την διάλυση της ΔΕΥΑΛ, απαιτεί εδώ και τώρα τη διάλυση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου! Θα πρέπει να είναι βολικό για τον κ. Βέρρο να χρεώνει τις διακοπές νερού στο Δήμο Μυτιλήνης, αλλά για μας όχι, γι’ αυτό είμαστε υπέρ της διάσπασης και της ΔΕΥΑΛ».

Και καταλήγει σχολιάζοντας με σαφείς αιχμές την δήλωση του Δημάρχου “η νύχτα βγάζει Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη”: «Η εξοικείωσή σας με τους βαθμούς της ιεροσύνης μας γεννά την ελπίδα ότι σύντομα θα φτάσουμε και στον Πατριάρχη της διαπλοκής. Τέλος, αν χρειασθεί θα επανέλθουμε».

 

Η ανταπάντηση Βέρρου

Δεν άργησε να ανταπαντήσει ο Τ. Βέρρος, βάλλοντας προσωπικά κατά του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, Γ. Καραθανάση, αλλά και συνολικά κατά της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης. «Η διετής μικροπολιτική ομηρία του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικόλαου Χήρα από τις παλινωδίες του Δημοτικού του Συμβούλου κ. Γιώργου Καραθανάση, μπορεί να αντιμετωπίζεται με “συμπάθεια” από κάποια ΜΜΕ και τον ίδιο τον κ. Χήρα, όμως πλέον η κατάσταση σοβαρεύει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκείνους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον εκλεγμένο θεσμικό τους ρόλο, να βλάψουν για τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια τον Δήμο και τους δημότες της Δυτικής Λέσβου».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο Δήμαρχος μιλά για δοτή Διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο ενός μη εκλεγμένου πολίτη (Κώστα Παπαδόπουλου) και ενός μέλους της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου, που «όχι μόνο δεν εκπληρώνει τους στοιχειώδεις ιδρυτικούς σκοπούς του, αλλά πλέον λειτουργεί και παρελκυστικά των αποφάσεων του αρμοδίου οργάνου εκπροσώπησης του Δήμου στο Δ.Σ. Η αδιάψευστη αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραθανάσης ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης υπέρ της διάσπασης του Λιμενικού Ταμείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και το πρωί της Πέμπτης ψήφισε κατά στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Αυτήν του τη διάλειψη πρέπει να εξηγήσει στους δημότες της Δυτικής Λέσβου χωρίς αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα και γελοίες δικαιολογίες. Είναι ενήλικας και πολιτικό πρόσωπο».

Καταλήγοντας, ο κ. Βέρρος σημειώνει: «Σε ό,τι μας αφορά, ως Δημοτική Αρχή και ως μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο το κύρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τα συμφέροντα των δημοτών μας και την αξιοπιστία των θεσμών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο μας να καταδικάσουν τους δημότες μας, μέσα από διαδικασίες “παιδικής χαράς”, όπως κάποιος ημέτερός τους πολύ εύστοχα σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις».