Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Εκκένωσαν στρατιωτικές κατοικίες για το Hot spot στη Μόρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ” ΕΞΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

 

-Μεταφέρθηκαν σε νέα σπίτια ή έλαβαν επιδότηση ενοικίου οι στρατιωτικοί που κατοικούσαν στο πρώην 296 ΤΕ

 

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες “επέκτασης” του Κέντρου Καταγραφής στη Μόρια και, όπως έχουν γράψει επανειλημμένα τα “Νέα της Λέσβου”, θα αξιοποιηθούν κατοικίες στρατιωτικών (ΣΟΑ) που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καταγραφής. Για τις ανάγκες επέκτασης οι έξι οικογένειες στρατιωτικών που βρίσκονται εκεί υποχρεώθηκαν πριν από μια εβδομάδα, άρον – άρον να μετακινηθούν.

Συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις του  πρώην 296 ΤΕ στη Μόρια είχαν μετατραπεί σε στρατιωτικές κατοικίες για έξι οικογένειες. Σύμφωνα με καταγγελία στρατιωτικού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν από τη Στρατιωτική Διοίκηση ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κατοικίες μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Είχαν βεβαίως προβλεφθεί εναλλακτικές λύσεις μετακίνησής τους σε άλλες κατοικίες στην περιοχή της Παναγιούδας ή και επιδότησης ενοικίου, οπότε οι οικογένειες των στρατιωτικών που ζούσαν στις συγκεκριμένες κατοικίες, δεν κατέληξαν βεβαίως στο δρόμο. Παρόλα αυτά η απόφαση να εκκενωθούν οι στρατιωτικές κατοικίες εν μέσω χειμώνα για να αξιοποιηθούν τα κτίρια για τις ανάγκες του Κέντρου Καταγραφής της Μόριας, προκάλεσε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Στο διαδίκτυο δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για «ξεσπίτωμα των στρατιωτικών για την στέγαση προσφύγων και ΜΚΟ».

Γεγονός είναι, πάντως, ότι ήδη η κατάσταση στη Μόρια με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα γύρω κτήματα, ελλείψει υποδομών, δημιουργούσε προβλήματα στους στρατιωτικούς που κατοικούσαν εκεί και βίωναν τις συνθήκες αυτές.

Καθώς η Ε.Ε. πιέζει για την όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργία των Hot spot  στην Ελλάδα, έχει τεθεί στόχος μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε η Μόρια να λειτουργεί στο 100%, κάτι που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα από το Σεπτέμβριο όταν “εγκαινιάστηκε” η λειτουργία της από τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι διαθέσιμες υποδομές στη Μόρια δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και καθώς οι ροές παραμένουν αυξημένες και το χειμώνα, η ανάγκη για στεγασμένους χώρους είναι επιτακτική. Για όσους γνωρίζουν η αξιοποίηση των συγκεκριμένων κατοικιών αφενός μεν δίνει άμεσες λύσεις για στεγασμένους χώρους που έχει ανάγκη το Κέντρο Καταγραφής της Μόριας, αφετέρου, δε, δίνει λύση στις οικογένειες των στρατιωτικών που κατοικούσαν εκεί και βίωναν τις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργεί η έλλειψη χώρου.

Πελ.Γ.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img