Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Έκλεισαν τα πρώτα σχολικά τμήματα στη Λέσβο


Αυξημένα τα κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου χθες, με 33 παιδιά να βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό και αρκετά από τα νέα αυτά κρούσματα να εντοπίζονται για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό σε νηπιαγωγεία. Την ίδια στιγμή στο ΕΝΕΕΓΥΛ της Παναγιούδας και στο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου έχουμε και τα πρώτα σχολικά τμήματα της Λέσβου τα οποία «έπιασαν» τα χαλαρά όρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έκλεισαν, καθώς περισσότεροι των μισών μαθητών τους νοσούν από COVID-19.

Ειδικότερα, μέχρι χθες το μεσημέρι δηλώθηκαν 17 νέα κρούσματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας (5 στο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, από 2 στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, στο 6ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και από 1 στο 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου, στα Νηπιαγωγεία Τρύγωνα, Αγιάσου και Παπάδου και το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς). Επιπλέον, υπήρξε και 1 κρούσμα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας στη Λήμνο.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχαμε 16 νέα κρούσματα (4 στο ΕΝΕΕΓΥΛ της Παναγιούδας, από 2 στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Γυμνάσιο Καλλονής και το Γυμνάσιο Γέρας και από 1 στο ΓΕΛ Πλωμαρίου, στο 3ο και στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και τα Γυμνάσια Πλωμαρίου και Αγιάσου. Επιπλέον, υπήρξαν και 3 κρούσματα στο Γυμνάσιο Μύρινας και 1 στο ΕΠΑΛ Μύρινας, ενώ θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ένας εκπαιδευτικός του ΕΝΕΕΓΥΛ.

Τα 4 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ της Παναγιούδας ήρθαν να προστεθούν σε εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας και το γεγονός ότι τα τμήματα στο συγκεκριμένο σχολείο είναι μικρά είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του τμήματος. Ταυτόχρονα τα συσσωρευμένα κρούσματα και στο Δημοτικό Σχολείο του Πλωμαρίου το τελευταίο διάστημα, είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει και γι’ αυτό σχετική απόφαση κλεισίματός του από σήμερα.


21 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ
85 τα κρούσματα χθες

Αρχίζει να πιέζεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης από τις νοσηλείες, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 20 άτομα όσοι χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη με κορονοϊό. Οι ασθενείς χθες έφτασαν στους  23 ωστόσο δόθηκαν δύο εξιτήρια και νοσηλεύονταν 21 άτομα μέχρι το βράδυ εκ των οποίων οι τρεις στην Εντατική!

Σε ότι αφορά τα κρούσματα που ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο χθες Δευτέρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και αφορούν τη Λέσβο είναι 85 σε σύνολο 6.950 στην επικράτεια. 

42 ήταν τα κρούσματα την Κυριακή και 54 το Σάββατο.