Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκοψαν την πίτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με τον απολογισμό δράσεων και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κυρατζής, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ι. Ιορδάνου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιγρίου Π. Τσίκνας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Τ. Θεοφανέλλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Β. Βογιατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων, εκπρόσωποι Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλη φορέων, συλλόγων και σωματείων της Λέσβου.  

Ο Διευθυντής του Μουσείου, Καθηγητής Νίκος Ζούρος, παρουσίασε τα έργα ανάδειξης που υλοποιούνται στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και τον απολογισμό των δράσεων προστασίας και ανάδειξής του. Ειδικότερα, το Μουσείο υλοποίησε τον μεγαλύτερο αριθμό συγχρηματοδοτούμενων έργων από την ίδρυσή του και απασχολεί σημαντικό αριθμό συνεργατών. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση σχολείων της Λέσβου για τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου κατά τη διάρκεια του 2023 και ειδικότερα τις δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας με σχολεία Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO από το εξωτερικό που συντόνισε το Μουσείο. 

spot_img

More articles

spot_img