Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Έκοψε την πίτα της η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Διανύουμε αυτή την όμορφη περίοδο του χρόνου που κόβονται οι πρωτοχρονιάτικες πίτες τόσο εντός όσο και εκτός νησιού. Στην συμπρωτεύουσα, η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτά της, παρουσία μελών και φίλων της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση: «Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, συνεπής στις παραδόσεις της, στις 22 Ιανουαρίου 2023, τέλεσε, χοροστατούντος του π. Δημητρίου Θεοδώρου, τον καθιερωμένο αγιασμό και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της!

Πλήθος μελών και αγαπημένων φίλων του Συλλόγου βρέθηκαν στο εντευκτήριό μας, όπου ανταλλάξαμε ευχές για μια ευλογημένη και δυναμική νέα χρονιά, με υγεία και ευτυχία για όλους μας.

Λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Παναγιώτη Κουτλή, την βασιλόπιτα έκοψε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαυρουδής Δημήτριος.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!».

Η Παλλεσβιακή Ένωση

Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης είναι από τους παλαιότερους Συλλόγους στην Θεσσαλονίκη, με έτος ίδρυσης το 1924. Αποτελεί τον μοναδικό Σύλλογο Μυτιληνιών στην Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με περίπου 46 που απαριθμούν στην Αθήνα. Σκοπός του Συλλόγου η διάδοση και διάσωση της λεσβιακής κληρονομιάς (ήθη, έθιμα, τραγούδια, χοροί).

Με την χορευτική ομάδα της συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της πόλης. Κάθε χρόνο παίρνει μέρος σε παρελάσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την παρουσία και προβολή του νησιού, καθώς και των εθίμων του. Πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Παναγιώτης Κουτλής και χοροδιδάσκαλος ο κύριος Μιχάλης Κρητικός.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img