Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Έκπτωση 10% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Μια μικρή “ανάσα” στους επιχειρηματίες της Λέσβου που περνούν μια δύσκολη χρονιά, αναμένεται να δώσει η ρύθμιση για την παροχή εκπτώσεων στα τέλη μισθώματος κοινόχρηστων δημοτικών χώρων. Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ενώ εφόσον ψηφιστεί θα εξετάζεται κατά περίπτωση από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Όπως είναι γνωστό, τόσο στο κέντρο της Μυτιλήνης όσο και στις τουριστικές περιοχές, πολλοί επαγγελματίες νοικιάζουν από τον Δήμο έναν συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών μέτρων για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ή και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ανάλογα με την περιοχή, τα τ.μ. και τις ισχύουσες τιμές, τα τέλη μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, ειδικά σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία και γι’ αυτό παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή τους προς τον Δήμο.

Η νέα ρύθμιση έρχεται να δώσει την δυνατότητα στον Δήμο και στους συνεπείς επιχειρηματίες, δηλαδή σε όσους δεν έχουν οφειλές προηγούμενων ετών, να μειωθεί το ύψος των τελών έως και 10%. Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, «με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται κατ’ έτος για την έγκριση των τελών, δύναται να παρέχεται έκπτωση έως 10% επί των αρχικών τελών και μισθωμάτων που καταβάλλονται για την παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου σε όσους το προηγούμενο έτος κατέβαλαν το σύνολο αυτών και τήρησαν τους όρους των σχετικών αδειών».

Μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, η Δημοτική Αρχή θα εξετάσει μία προς μία τις συμβάσεις παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για την εφαρμογή της έκπτωσης στο νησί μας.

Ν.Β.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img