Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Summer Bouquet στην Αγία Παρασκευή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Την ένατη καλοκαιρινή της έκθεση SUMMER BOUQUET, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή, μια γιορτή της σύγχρονης queer κουλτούρας που διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία, παρουσιάζει η K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή, από το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Το ποίημα, “Ένα Δώρο”, του βραβευμένου Andrew McMillan, γεμάτο εικόνες από καθημερινές στιγμές φυσικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, αποτελεί σημείο αφετηρίας για τους έξι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση: Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou

Τα έργα των καλλιτεχνών εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους, αλλά και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα την σημασία της κοινωνικής ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής. Κάθε δημιουργός προσεγγίζει με τη δική του προσωπική ματιά τη λαχτάρα για αγάπη και πάθος, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες για την ανθρώπινη φύση. 

Η έκθεση SUMMER BOUQUET, μέρος του παράλληλου προγράμματος του Athens Photo Festival 2022, επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική από το ντούο Boys’ Shorts (Tareq και Vangelis). Τα θέματα της εν λόγω καλλιτεχνικής έρευνας αναπτύσσονται εκτενέστερα στο νέο τεύχος του περιοδικού THE WILD ONES της K-Gold Temporary Gallery, που προσεγγίζει τις τάσεις και τους πειραματισμούς στην queer φωτογραφία μέσα από συνεντεύξεις του Χρήστου Μούχα με τους συμμετέχοντες. 

Τέλος, μια παράλληλη έκθεση στην K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πρότερης νομαδικής δραστηριότητάς της στη Λέσβο. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά των Alvaro Deprit, Saskia Janssen, Χαράλαμπου Κουρκούλη, András Ladocsi, Χρήστου Μούχα και Ηλία Παπαηλιάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Εγκαίνια: Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:00, με DJ set από τον Mic Meimaroglou
  • Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή, 11:00-14:00 και 19:00-22:00 
  • Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος
  • Τηλέφωνο: 6942202222
  • Website: kgoldtemporarygallery.tumblr.com
  • E-mail: [email protected]
  • Social Media (FB/IG): @kgoldtemporarygallery
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις