Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: «Μέλισσες στα λουλούδια του τόπου μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Άνθη, μέλισσες και άλλους επικονιαστές μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων από σχεδόν όλη την επικράτεια παρουσιάζει η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου». 

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 8 το απόγευμα, στο κτίριο ΦΕΜ του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης. Η έκθεση είναι προϊόν του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Εφαρμογή της Επιστήμης των Πολιτών στην Προστασία Άγριων Μελισσών στην Μεσόγειο». Το έργο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το εργαστήριο Μουσειολογίας. 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα έργα που διακρίθηκαν με πανελλήνιο βραβείο και έπαινο κατόπιν αξιολόγησης από οκταμελή κριτική επιτροπή (20 έργα), καθώς και μια επιλογή από έργα όλων των ηλικιακών ομάδων των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με προτεραιότητα στα σχολεία της Λέσβου. Συνολικά θα παρουσιαστούν 278 από τα 3.100 έργα που διαγωνίστηκαν. Το υλικό που εκτίθεται αποδείχθηκε ότι εκπλήρωσε την προσδοκώμενη μαθητεία: των ίδιων των μαθητών που προσκλήθηκαν να μελετήσουν ένα θέμα πρωτόγνωρο και φλέγον επιστρέφοντας με γνώση, αλλά και με συμβολισμούς και ερωτήματα για ένα μέλλον χωρίς μέλισσες. 

Ατενίζοντας το μέλλον χρωματιστό και γκρίζο τα παιδιά αυτά στέλνουν μήνυμα άμεσης δράσης. Οι επιμελήτριες της έκθεσης είναι η Θεοδώρα Πετανίδου και η Νάσια Χουρμουσιάδη. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 19 Νοεμβρίου και ώρες λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα έως Κυριακή από 8:00 το πρωί έως 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση στα τηλ. 2251036423 και 2251036406.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img