Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ελεύθερος ο συνταξιούχος αστυνομικός για το χασίς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ευχαριστίες Κουφέλου στη δικαιοσύνη, καθώς όπως αναφέρει ο δικηγόρος, οι δικαστές ενέκυψαν στην κοινωνική διάσταση του «ασθενούς» πελάτη του

Παρά τα 55 φυτά και δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούσε ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη σε χωριό της Γέρας να χρησιμοποιεί τον αύλειο χώρο ακατοίκητης οικίας τον οποίο είχε μετατρέψει σε φυτεία ναρκωτικών, Εισαγγελέας και Ανακριτής του επέβαλαν χθες Περιοριστικούς Όρους και συγκεκριμένα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση του κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της Γέρας, ενώ του επιβλήθηκε και το συμβολικό ποσό εγγύησης των 3.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος, μια και δεν θεωρήθηκε από τη δικαιοσύνη ύποπτος να τελέσει το ίδιο αδίκημα! Χθες το μεσημέρι ο 56χρονος συνταξιούχος επέστρεψε στο χωριό και στην οικογένειά του.

Σημειωτέον ότι το ίδιο πρόσωπο είναι υπότροπος καθώς είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο να παραλαμβάνει ποσότητα χασίς της τάξης του μισού κιλού και τότε όμως αφέθηκε ελεύθερος, καθώς επικαλέσθηκε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για δική του χρήση, παρότι μία τέτοια ποσότητα παραπέμπει σε εμπορία. Ομοίως και τα 55 δενδρύλλια που καλλιεργούσε μαζί με την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του την περασμένη εβδομάδα και προς τούτο, άλλωστε, η δικογραφία με την οποία τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη η Δίωξη Ναρκωτικών αφορούσε την κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους για οικονομικό όφελος.  

 

Τι επικαλέστηκε

Ο κατηγορούμενος επικαλέσθηκε στην Ανάκριση ότι τα ναρκωτικά ήταν για δική του χρήση για φαρμακευτικούς λόγους, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέλαβε η Δικηγορική Εταιρεία Κουφέλος & Συνεργάτες, ο εκπρόσωπος της οποίας Ταξιάρχης Κουφέλος έσπευσε χθες το μεσημέρι κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου, να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς την δικαιοσύνη σημειώνοντας: «Ευχαριστούμε με συγκίνηση τη δικαιοσύνη για την ευαισθησία της να δει πίσω από τον κατηγορούμενο και την ανθρώπινη διάσταση του πελάτη μου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το λόγο καλλιεργούσε τα 55 δενδρύλλια και φυτά για δική του χρήση, καθώς η κάνναβη τον χαλαρώνει και τον ηρεμεί ώστε να μπορεί να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς προβλήματα»

Και συνέχισε: «Θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν έμεινε στους τύπους, δηλαδή στον αριθμό των 55 φυτών και δενδρυλλίων, αλλά ενέκυψε και στην κοινωνική διάσταση αφήνοντας ελεύθερο τον πελάτη μου, ώστε μέχρι να δικαστεί να συνεχίσει να συνυπάρχει στο οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς αυτό τον βοηθά να γίνει καλύτερος άνθρωπος εν αντιθέσει με την προφυλάκισή του, που πιστεύουμε ότι θα είχε περαιτέρω αρνητική επίδραση στον ψυχισμό και στην υγεία του».  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουφέλος προβάλλοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς και ενώπιον της Ανάκρισης ζήτησε πραγματογνωμοσύνη από ψυχίατρο, ώστε ο πελάτης του να εξεταστεί και να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα υγείας.

«Ο πελάτης μου βαδίζει ένα μεγάλο Γολγοθά και είναι εξαρτημένος από την χρήση της κάνναβης ως ασθενής και έτσι τον αντιμετώπισε η δικαιοσύνη, αφήνοντάς τον μέχρι να δικαστεί να παραμείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον και να εξεταστεί και από γιατρό καθώς ζητήσαμε πραγματογνωμοσύνη για να επιβεβαιωθούν τα προβλήματα που επικαλούμαστε», είπε καταλήγοντας ο κ. Κουφέλος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img