Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Εννέα συν μία κλοπές στη Γέρα


Δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου η σύλληψη δύο ατόμων Ρομά που κατηγορούνται για 9 διαρρήξεις σε Μυτιλήνη και Γέρα καθώς και ενός 32χρονου κατοίκου της Γέρας, καθώς η κατάσταση στην περιοχή, όπως έχουμε αναδείξει, είναι πραγματικά εφιαλτική από την παραβατικότητα και μάλιστα σύντομα θα αναφερθούμε με εκτενές ρεπορτάζ.

Επί του παρόντος η αστυνομία εξιχνίασε  9 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο δεκαήμερο (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και ταυτοποιήθηκαν ένας 20χρονος Ρομά και μια 17χρονη Ρομά για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της πρόκλησης φθορών.

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν Ι.Χ. και δύο δίκυκλα οχήματα, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν από την ίδια περιοχή και Ι.Χ. φορτηγό όχημα, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, προκαλώντας φθορές σε αυτό.

Επιπλέον, μπήκαν, παραβιάζοντας εισόδους, σε δύο επιχειρήσεις στη Γέρα και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ύψους 330 ευρώ περίπου, καθώς και διάφορα προϊόντα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκαλώντας φθορές.

Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι ο 20χρονος ενέχεται σε δύο ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις στη Μυτιλήνη, απ’ όπου αφαίρεσε, κατά περίπτωση, ένα tablet, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα οχήματα που αφαιρέθηκαν από τους δράστες (τα δυο δίκυκλα και το Ι.Χ.), εγκαταλελειμμένα σε διάφορες τοποθεσίες στη Λέσβο.

 

Η “πληγή” της Γέρας 

Επίσης στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας 32χρονος από την περιοχή της Γέρας, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν επανειλημμένα για παρόμοια αδικήματα αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς έκλεψε μοτοσικλέτα, ενώ ακολούθως προσπάθησε να εισέλθει σε Ιερό Ναό στην ευρύτερη περιοχή του Περάματος με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει, προκαλώντας φθορές αξίας 300 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και η μοτοσικλέτα που αφαίρεσε ο δράστης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img