Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Εννιά μήνες στο… μικροσκόπιο

Αποτέλεσμα προσεκτικά οργανωμένης επιχείρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη τους τελευταίους εννιά μήνες ήταν η σημαντική επιτυχία των τοπικών αρχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρία άτομα ηλικίας 41, 42 και 33 ετών, μετά από έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν μεταξύ άλλων 14 κιλά κάνναβης, με τα παρελκόμενα της σύλληψης να «δείχνουν» ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης από τους εμπλεκόμενους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ η σύλληψη έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για παραβίαση του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης, εξαρτησιογόνων ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα κατά την έρευνα στο σπίτι του 41χρονου εντοπίστηκαν:

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αύλειο χώρο ιδιοκτησίας του 42χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε σε αγροτεμάχιο στους Πύργους Θερμής Λέσβου, κοντά στην οικία του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε μαύρη σακούλα τέσσερις ανισοβαρείς πλαστικές σακούλες, συνολικού βάρους 10.653 γραμμαρίων, κενού αέρος, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, επικαλυμμένες με θερμαντική αλοιφή προς αποφυγή εντοπισμού τους. Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 42χρονου βρέθηκε μια βαλίτσα η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

Από το Λιμενικό, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι προαναφερόμενες ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, συνολικού μικτού βάρους 14.096 γραμμαρίων, η ζυγαριά, τα όπλα, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων, το χρηματικό ποσό των 1.890 ευρώ το οποίο κατείχαν οι συλληφθέντες, ένα δίκυκλο, καθώς και ένα αγροτικό όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 33χρονος για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένα άτομο το οποίο είναι σεσημασμένο και έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, έχοντας μάλιστα φυλακιστεί για τη δράση του. Οι άλλοι δύο, ωστόσο, οι οποίοι συνδέονται με συγγένεια, ήταν άνθρωποι υπεράνω υποψίας με λευκό ποινικό μητρώο, που κανείς δεν περίμενε πως θα εμπλέκονταν σε τέτοια υπόθεση. Φαίνεται όμως, πως το κυνήγι του… γρήγορου χρήματος ήταν αυτό που τους οδήγησε σε συνεργασία με τον τρίτο συλληφθέντα και τελικά στη φάκα των διωκτικών αρχών. 

Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική υπόθεση σύλληψης ατόμων, που φαίνεται να εμπλέκονται με τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Αναφερόμαστε σε σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, μέσα από οργανωμένες επιχειρήσεις, ωστόσο οι ποσότητες των κατασχεθέντων δείχνουν ίσως και την ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο νησί, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί.

Σημειώνεται πως και οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στις 09:30 στον Ανακριτή για να απολογηθούν.