Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΝΩ «ΠΑΙΖΕΤΑΙ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ: Θερμή υποδοχή στον Νικολαΐδη από τους καρκινοπαθείς


  • Βοούν οι διάδρομοι του νοσοκομείου για εχθρικό κλίμα από πλευράς διοίκησης έναντι των δύο γιατρών, καθώς ενόχλησε η δημοφιλία τους

Στο πόστο του στην Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου Μυτιλήνης βρίσκεται ξανά ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης μετά από δυόμιση μήνες ανεργίας όταν την 1η Σεπτεμβρίου τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του καθώς δεν είχε εμβολιαστεί. Για όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε οι καρκινοπαθείς που περιθάλπονται στη μονάδα βίωσαν την αβεβαιότητα με «δανεικούς» γιατρούς να πηγαίνουν και να έρχονται και κάποιοι από τους ογκολογικούς ασθενείς να μην προλάβουν ούτε να τους δουν από μακριά!  Με αυτό το δεδομένο, η παρουσία του κ. Νικολαΐδη ξανά στην Ογκολογική Μονάδα προκαλεί κάθε μέρα ενθουσιασμό στους ασθενείς, που απευθύνονται για τις θεραπείες και την παρακολούθηση τους, όταν βλέπουν ξανά τον γιατρό τους να τους χαιρετά και να τους δίνει οδηγίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νικολαΐδης διέκοψε την αναστολή καθώς νόσησε από τον κορονοϊό τόσο ο ίδιος όσο και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, περνώντας «στο πόδι τη νόσο», ενώ μετά το προβλεπόμενο διάστημα καραντίνας μέχρι να έχει αρνητικό αποτέλεσμα επανήλθε στα καθήκοντά του υποβάλλοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού προς την διοίκηση.

 

Οι ψίθυροι στους διαδρόμους 

Την ώρα που στην Ογκολογική Μονάδα οι καρκινοπαθείς που απευθύνονται κάθε μέρα για θεραπεία και παρακολούθηση βλέποντας τον κύριο Νικολαΐδη τρέχουν και τον αγκαλιάζουν καλωσορίζοντάς τον και πάλι δίπλα τους, τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης όσο και ο Αντιπρόεδρος Στρατής Γόμος φέρονται από κάποιους κύκλους του Ιδρύματος να μην κρύβουν την ενόχλησή τους για την μέχρι τώρα στάση του γιατρού να μην κάνει το εμβόλιο και να συμμετέχει σε διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Αυτό που ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του Βοστάνειου είναι ότι τόσο ο Διοικητής κ. Καμπούρης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Γόμος δεν βλέπουν με καλό μάτι τη μεγάλη απήχηση που έχουν στην τοπική κοινωνία τόσο ο ογκολόγος κ. Νικολαΐδης όσο και ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Επιπλέον οι δύο γιατροί με την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αλλά και μέσα στους χώρους του νοσοκομείου όταν τέθηκαν σε αναστολή, προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στη διοίκηση και μάλιστα υπάλληλοι του νοσοκομείου φέρουν τον κ. Καμπούρη να σχολίασε στο περιβάλλον του ότι «αυτό θα το πληρώσουν», χωρίς φυσικά να μπορεί να γίνει κατανοητό πώς θα πληρώσουν οι γιατροί τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις! 

Όλα τα παραπάνω ενώ η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου είναι προκλητικά απούσα από την καθημερινότητα του Βοστάνειου, το οποίο αντιμετωπίζει τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τις οποίες η διοίκηση προσπαθεί να κρύβει κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που τροφοδοτεί η πανδημία του κορονοϊού.

  

Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης

Την ίδια ώρα, ο νευροχειρουργός κ. Μπαϊραμίδης συνεχίζει να παραμένει εκτός νοσοκομείου αρνούμενος να εμβολιαστεί, ωστόσο ο γιατρός αυτό το διάστημα διανύει με τη σύζυγό του μία μεγάλη ευτυχία καθώς ήρθε στον κόσμο το τέταρτο παιδί τους. Αυτή είναι μία ευχάριστη πραγματικότητα για τον κ. Μπαϊραμίδη, την ίδια ώρα όμως οι εξελίξεις ίσως δεν είναι και τόσο ευχάριστες για τη Λέσβο σε ό,τι αφορά την παραμονή του γιατρού. Κι αυτό καθώς ο κ. Μπαϊραμίδης που ως γνωστόν έχει επιλέξει να παραμένει στο Βοστάνειο έχοντας δημιουργήσει οικογένεια στη Μυτιλήνη, φέρεται να εξετάζει μία από τις προτάσεις που έχει δεχτεί για εργασία στο εξωτερικό. Σημειωτέον ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια ο κύριος Μπαϊραμίδης έχει δεχτεί προτάσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, τις  οποίες ωστόσο δεν συζητούσε για καθαρά οικογενειακούς λόγους παρότι επαγγελματικά πρόκειται για μεγάλες ευκαιρίες και με αποδοχές, που δεν έχουν σχέση με αυτές που λαμβάνει από το ΕΣΥ. Τώρα όμως,  σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο διακεκριμένος νευροχειρουργός φέρεται να είναι δυσαρεστημένος θεωρώντας ότι έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων κύκλων τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του και από αυτό δεν είναι αμέτοχοι παράγοντες του νοσοκομείου.

Ο γιατρός αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του το προσεχές διάστημα και αν οι χειρισμοί στον κορονοϊό αποτελέσουν  την αφορμή ώστε να χάσει ο τόπος μας έναν επιστήμονα, όπως ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, τότε το νοσοκομείο θα βρεθεί από το ένα άκρο στο άλλο και η Λέσβος θα χάσει έναν σπουδαίο επιστήμονα για τον οποίο έρχονται να χειρουργηθούν στο νησί μας από άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο.