«Επανεκκίνηση» και για το Μουσείο στο Σίγρι

Από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα μουσεία, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους του Σιγρίου, όπως επίσης και τα πάρκα Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας. Το μουσείο και τα υπαίθρια πάρκα θα λειτουργήσουν με τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και με δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.  

 

Εκθέματα

Οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι θα μπορούν να γνωρίσουν και νέα ευρήματα, τα οποία εκτίθενται μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών επανέκθεσης του μόνιμου εκθεσιακού χώρου, που θα είναι αφιερωμένος στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Πρόκειται για ευρήματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς προέρχονται από πρόσφατες ανασκαφές. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου», παρακολούθησης επιστημονικής ενημέρωσης και παρουσίασης πολυμέσων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά αυτή την περίοδο της άνοιξης, παρουσιάζουν και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας, καθώς πέρα από τα απολιθωμένα δένδρα ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών, αποτελούν έναν εξαιρετικό βιότοπο ορχεοειδών και ορνιθοπανίδας. Αυτή την περίοδο το πάρκο μοιάζει με ένα τεράστιο λιβάδι με ροζ και λευκές ορχιδέες από το είδος anakamptis sancta, που έχει πάρει το όνομά του από την παρουσία του στους Άγιους Τόπους και το οποίο συναντάμε στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Ώρες λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και των Πάρκων Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και Πλάκας είναι καθημερινά (Τρίτη – Κυριακή): 9.00 έως 16.00, ενώ τη Δευτέρα είναι κλειστά. Από φέτος το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων πριν την επίσκεψη στους χώρους, αποφεύγοντας έτσι την αναμονή και τον συνωστισμό στο εκδοτήριο. Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι  μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό με επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι στο τηλ. 2253054434 ή με το Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης στην 8ης Νοεμβρίου 17 στη Μυτιλήνη και στο τηλέφωνο 2251047033 ή μέσω email στο [email protected] και στις ιστοσελίδες www.lesvosmuseum.gr  και www.petrifiedforest.gr.