Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Επείγοντα «με τα όλα τους» στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ανέλπιστη εξέλιξη για το Κέντρο Υγείας της Επάνω Σκάλας στη Μυτιλήνη η νυχτερινή εφημερία του βιοχημικού εργαστηρίου της μονάδας, το οποίο μέχρι τώρα λειτουργούσε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι κάνοντας προγραμματισμένες αιματολογικές εξετάσεις.  

Η μονάδα, η οποία διευθύνεται από την κ. Άννα Χονδρονικόλα έχοντας πλέον το αναγκαίο προσωπικό, θα καλύπτει τις ανάγκες των νυχτερινών ωρών κατά τις οποίες στο Κέντρο Υγείας πήγαιναν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά και επιπλέον θα παρέχει και αυτή τη σημαντική υπηρεσία που αποτελεί τη βάση για κάθε ασθενή που εισάγεται σε Τμήμα Επειγόντων. 

Μέχρι τώρα αιματολογικές αναλύσεις στη Μυτιλήνη παρείχε μόνο το Βοστάνειο και αυτός ήταν ένας λόγος που οι ασθενείς με προβλήματα επέλεγαν ή και παραπέμπονταν από το Κέντρο Υγείας της Επάνω Σκάλας στο νοσοκομείο όταν απαιτούνταν οι αιματολογικές εξετάσεις για να σχηματίσει ο γιατρός μία καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του ασθενούς. Ωστόσο αυτό το κενό τώρα καλύπτεται και η μονάδα ουσιαστικά μετατρέπεται σε έναν ισχυρότερο πόλο, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην αποσυμφόρηση των επειγόντων του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Ταυτόχρονα παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες, καθώς στη μονάδα υπηρετούν ειδικευμένοι γιατροί και όχι μόνο ειδικευόμενοι.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που με τη βοήθεια της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έχουμε πλέον το αναγκαίο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή ώστε να μπορούμε να παρέχουμε βιοχημικές αναλύσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλύπτοντας τα επείγοντα περιστατικά που απευθύνονται στη μονάδα μας», δήλωσε η συντονίστρια γιατρός Ελεονώρα Μανιάτη. Και υπογράμμισε ότι «η λειτουργία του μαστογράφου και του μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας, καθώς και του νέου μηχανήματος υπέρηχου και τώρα το βιοχημικό εργαστήριο είναι σημαντικά βήματα που γίνονται για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιτυγχάνουμε διαδοχικά τους στόχους μας ώστε να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, που είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε».

- Advertisement -

More articles

spot_img