Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας “Lesvos Ride MTB Grand Prix 2016”, με την διεξαγωγή του 4ου και τελευταίου αγώνα που έγινε στα Λουτρά.

Η χάραξη της διαδρομής από τις καλύτερες urban mtb που έχουν φτιαχτεί ποτέ με αρκετές και απότομες κατηφόρες αλλά και μικρές ανηφόρες που εναλλάσσονταν με μεγάλες, ήπιας κλίσης. Απολαυστικό χώμα, μεγάλες ταχύτητες, χρυσοπράσινοι ελαιώνες, παραδοσιακά πλακόστρωτα, πολύς κόσμος στις πλατείες και στα καφενεδάκια, γιαγιάδες στις αυλές των σπιτιών τους να παρακολουθούν τα περάσματα και πολλές όμορφες εικόνες.

Αρκετά μεγάλη η διαδρομή φέτος, καθώς ο γύρος ήταν σχεδόν 3,5 χλμ., με μεγάλη ή μέση ταχύτητα, 800 συνολικά υψομετρικά και 21,5 χλμ. συνολικής δύσκολης απόστασης. Τα τεχνικά σημεία της διαδρομής αρκετά με μονοπάτια, σκαλοπάτια, ποτάμι, χωματόδρομο, ελαιώνα αλλά και την απαραίτητη πινελιά των διοργανωτών, το πέρασμα μέσα από το εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο. Αξιοσημείωτη η μεγάλη συμμετοχή παιδιών από 10 μέχρι 14 ετών, σε ειδικά διαμορφωμένη σηματοδοτημένη διαδρομή, καθώς και οι δράσεις για μικρότερα παιδιά από 5 ετών, που γέμισαν το βάθρο στις απονομές με παιδικά χαμόγελα από μελλοντικούς πρωταθλητές.

Στα αγωνιστικά τώρα, εύκολη ήταν η επικράτηση του Δημήτρη Αλεξίου στον αγώνα, που με διαφορά κατέκτησε την πρώτη θέση, καθώς αποσπάστηκε από την αρχή από τους υπόλοιπους και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ο πολύ καλός και σταθερά ανερχόμενος έφηβος Σκορδομπέκης Μαρίνος και τρίτος ο Κεντέρης Μιχάλης από τους βετεράνους. Η γενική κατάταξη είχε αγωνιζόμενους από 3 διαφορετικές κατηγορίες. Τα αποτελέσματα:

Γυναικών:

Χατζέλη Αναστασία

Ζούρου Αφροδίτη

Εφήβων:

Σκορδομπέκης Μαρίνος

Κυλίτσης Χρόνης

Τελωνιάτης Νικόλαος

Βετεράνοι:

Κεντέρης Μιχάλης

Μπουντάκης Μπάμπης

Λαϊνάς Κώστας

Ανδρών:

Αλεξίου Δημήτρης

Καραντώνης Φώτης

Σάββας Σάββας

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img