Επιμονή με το «Διαβολόρεμα»

Συνεχίζει τις διώξεις σε βάρος πολιτών η τοπική Αστυνομία, δείχνοντας ιδιαίτερη επιμονή, αν όχι και εμμονή, με τα γεγονότα που σημάδεψαν τον περασμένο Φεβρουάριο την προσπάθεια κατασκευής κλειστού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο «Διαβολόρεμα». Η Αστυνομία που βρήκε απέναντί της την τοπική κοινωνία, που κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει τη νέα δομή και χτυπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έβαλλαν επί δικαίων και αδίκων προκαλώντας φθορές ακόμα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, γεγονός που καταδίκασαν και οι συνδικαλιστικοί φορείς της, τώρα ενοχοποιεί κι άλλους διαδηλωτές. 

Προκαλεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης για τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν άλλα θέματα προτεραιότητα, να όμως που η Αστυνομία βρήκε το χρόνο και ταυτοποίησε την εμπλοκή 20 ακόμη ατόμων, τα οποία στέλνει στη δικαιοσύνη για έκνομες ενέργειες σε βάρος αστυνομικών στη Λέσβο.

Πρόκειται για πολίτες που διαδήλωσαν στη θέση «Διαβολόρεμα» στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας – Μανταμάδου, ανάμεσα στα οποία κι ένα άτομο που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις με φορτηγό όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας και την ίδια ημέρα πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα, ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Παγανής. Η Αστυνομία στηρίζει τις κατηγορίες για το συγκεκριμένο άτομο σε οπτικό υλικό προερχόμενο από το διαδίκτυο. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.