Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Επισκέψεις στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Πολλές οι επισκέψεις που δέχτηκε το Αναγνωστήριο Αγιάσου το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και όχι μόνο εκδρομών. 

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών φιλοξένησε το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το οποίο ξενάγησε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου, Κλεάνθης Κορομηλάς, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολυποίκιλα και εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Καλλονής και της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου Γέρας, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, βρέθηκαν όμως και 14 εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ουγγαρία και άλλες χώρες, οι οποίοι βρέθηκαν στην Μυτιλήνη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, στο οποίο συμμετέχουν και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (εκπροσωπούμενο από την Βάνα Χίου και την Μαρία Σιδερή) και το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης “Γιάννης & Αριστείδης Δελής”. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο και στο χώρο της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για την μακρόχρονη  ιστορία του Πολιτιστικού Σωματείου, άκουσαν σαντούρια και εξέφρασαν το θαυμασμό τους τόσο για τις ομορφιές της Αγιάσου όσο και για την σπουδαία πολιτιστική δημιουργία και παρουσία του Αναγνωστηρίου. 

Σε αυτές τις επισκέψεις, μικροί και μεγάλοι εκφράζουν το θαυμασμό τους για το μεράκι με το οποίο έχει στηθεί το Μουσείο και τις εντυπωσιακές συλλογές του, μερικές από τις οποίες είναι σπάνιες και πρωτότυπες.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 31-05-22
Επόμενο άρθροΣτη Μυτιλήνη ο Αύγουστος Κορτώ
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις