Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη σχολείων στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την εκπαιδευτική δράση με τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», υλοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης και φιλοξενεί μαθητές από σχολεία όλης της Λέσβου. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία. 

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την βιβλιοσκευή, ενώ οι υπεύθυνοι της δράσης τους μίλησαν για τα γεγονότα που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή το 1922. Η Βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών. 

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής. 

Από τις 16-30 Νοεμβρίου η βιβλιοσκευή θα βρίσκεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά» και τα σχολεία της Λέσβου θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη κατόπιν επικοινωνίας με την βιβλιοθήκη. Πληρ. τηλ. 2251045434, [email protected].

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img