Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Επίσκεψη στο Βοστάνειο από στελέχη του ΚΚΕ

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ Λέσβου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος σε χώρους Υγείας και Πρόνοιας με επικεφαλής το Γραμματέα Κώστα Ρήγα και με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργο Αμπαζή είχαν συνάντηση με το διοικητή Γιώργο Καμπούρη, ενώ περιόδευσαν στις κλινικές. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο και τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν αυτές  τις μέρες, που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν φτάσει στα μεγαλύτερα επίπεδα της πανδημίας.

Το κλιμάκιο αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ και το ρόλο που πρέπει να παίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για παρεχόμενες υπηρεσίες, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό δωρεάν για όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του.

Μετά την συνάντηση το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις κλινικές του νοσοκομείου, μίλησε με τους εργαζόμενους μοιράζοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση-κάλεσμα του ΚΚΕ για την υγεία και τη ζωή του λαού. Τους παρότρυνε, δε, να συσπειρωθούν γύρω από τα Σωματεία τους και να παλέψουν  ώστε να δυναμώσει ο αγώνας, οι διεκδικήσεις να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες για την υγεία, για μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου. 

«Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνος του, αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναπτύξουν την αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και με εργαζόμενους σε άλλους χώρους, γιατί τελικά τα προβλήματα είναι κοινά και διαχρονικά», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των στελεχών του στο νοσοκομείο διαπίστωσε την αγανάκτηση ασθενών από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού. «Μας έχουν αφήσει με έναν γιατρό από τρεις που ήταν κάποτε. Υπάρχουν μέρες κατά την αιμοκάθαρση που δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί μας γιατί βρίσκεται στην κλινική. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι και πόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθανόμαστε. Κάντε κάτι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», κατήγγειλαν οι ασθενείς, όπως μεταφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, αποφεύγοντας ωστόσο να ασκήσει κριτική στον διοικητή του Ιδρύματος και στο Υπουργείο Υγείας.