Επιστημονικό συνέδριο γεωγραφίας

  • Συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι εισηγητές

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο Γεωγραφίας με την συμμετοχή δεκάδων καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εισηγητών, που καλύπτουν όλους τους τομείς της επιστήμης της Γεωγραφίας.

Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής αναμόρφωσης και πολλαπλών, διατεμνόμενων και αμοιβαία ενισχυόμενων ή συγκρουόμενων κρίσεων, η επιστήμη της Γεωγραφίας καλείται εκ νέου να αναθεωρήσει και να εκπληρώσει τον κοινωνικό της ρόλο, την επιστημονική της εμβέλεια και την ακαδημαϊκή της θέση και υπόσταση. 

Σκοπός του Επιστημονικού Συνεδρίου Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωγραφίας είναι να συμβάλει σε αυτούς τους ευρύτερους στόχους και να προωθήσει το έργο της σύγχρονης Γεωγραφίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Το Συνέδριο έχει επετειακό χαρακτήρα και αποφασίσθηκε η υλοποίησή του στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του πρώτου ακαδημαϊκού τμήματος Γεωγραφίας στην Ελλάδα.

Η  πανδημία του COVID-19 δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή του το 2020, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν 200 επιστημονικές εργασίες, οι οποίες καλύπτουν και τις πέντε κύριες θεματικές περιοχές γύρω από τις οποίες περιστρέφεται το Συνέδριο:

  1. Ανθρωπογεωγραφία 
  2. Φυσική Γεωγραφία
  3. Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου
  4. Γεωπληροφορική
  5. Γεωγραφική Εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης σημαντικές θεματικές συνεδρίες σε επίκαιρα θέματα, καθώς και τρεις ειδικές συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δυνατή μέσω διαδικτύου. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωγραφίας https://geography.aegean.gr/conference/