Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

“Έρχεται” η Κάρμελ … με τα χιόνια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Από τους κατακλυσμούς, στα χιόνια αφού τα τελευταία 24ωρα ο καιρός άλλαξε πρόσωπο και δείχνει τα δόντια του λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ήδη χθες το πρωί έπεσαν οι πρώτες νιφάδες σε ορεινά χωριά της Λέσβου, όπως στο Ακράσι, το Αμπελικό και την Αγιάσο, χωρίς όμως να το στρώσει, όπως περίμεναν κάτοικοι και επισκέπτες. Ωστόσο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο λόγω της κακοκαιρίας “Κάρμελ” που αναμένεται να πλήξει και τα νησιά μας με τσουχτερό κρύο, παγετό και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, έχοντας μοιράσει αλάτι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και “ζεσταίνοντας” τις μηχανές των οχημάτων, που ενδεχομένως θα χρειαστεί να επέμβουν σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο, Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους. Η “Κάρμελ” θα “χτυπήσει” αρχικά την κεντρική χώρα και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και από την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη την χώρα.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, Μιχάλης Φραντζέσκος, «”συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια”, που λέει και η παροιμία, συνηθισμένοι κι εμείς στις κακοκαιρίες και στις εναλλαγές του καιρού μέσα στο χειμώνα. Είμαστε προετοιμασμένοι διά παν ενδεχόμενο και βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και τους φορείς για να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτη κατάσταση».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις