«Έρχεται η ώρα της κρίσης για τον Υπουργό»

Ο υπεύθυνος αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Στρατής Νικολάου

Για  βιομηχανία Δελτίων Τύπου του κ. Βορίδη που δεν παράγει πολιτική, κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το γραφείο αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με αφορμή ανακοίνωση τη Μεγάλη Δευτέρα, στην οποία ο Υπουργός ενημέρωνε  ότι υπέγραψε και διέθεσε άλλα 80 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα, για ειδικά μέτρα στήριξης και συνδεδεμένες ενισχύσεις. 

Σ’ αυτή την ανακοίνωση ο κ. Βορίδης επισημαίνει μάλιστα ότι έλαβε «υπόψη τις γεωγραφικές δυσχέρειες εξαιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα, της μικρής έκτασης και της απόστασης από τις αγορές των νησιών και ενέκρινε την απόφαση της χρηματοδότησης ειδικών μέτρων στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους… συμβάλλοντας αποφασιστικά στο ειδικό καθεστώς εφοδιασμού και στη στήριξη των μοναδικών ποικιλιών προϊόντων της τοπικής γεωργικής παραγωγής» (σ.σ.!).

 

Η ανακοίνωση του κ. Βορίδη

 

Εξάψαλμος… 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα: «Τι μας λέει ο κ. Βορίδης; Ότι αυτός έλαβε υπόψη και ενέκρινε τη χρηματοδότηση των μικρών νησιών του Αιγαίου και των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Και το λέει μάλιστα ανερυθρίαστα, λες και τα βάζει από την τσέπη του. Λοιπόν, ας καταλάβει ο κ. Βορίδης ότι δεν θα μας “πουλήσει” ως έργο του ακόμα και τα εγκεκριμένα και υλοποιούμενα εδώ και χρόνια προγράμματα χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας, όπως αυτό των Μικρών Νησιών του Αιγαίου και των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Δεν μας κάνει χάρη που υπογράφει αυτά που είναι υποχρεωμένος να υπογράψει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει τους αγρότες για το τι έχει κάνει μέχρι τώρα για να στηρίξει τους ελαιοπαραγωγούς, τους αιγοπροβατοτρόφους και τους άλλους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται όλο αυτό το διάστημα και «να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα με τη θεσμική του υποχρέωση να υλοποιεί την εγκεκριμένη πολιτική της ΚΑΠ και τα ειδικά καθεστώτα της για τα οποία άλλοι έτρεξαν».

«Τα Δελτία Τύπου για κάθε υπογραφή που βάζει ο κ. Βορίδης δεν παράγουν πολιτική. Οι μέρες ασυλίας τελειώνουν και έρχεται η ώρα της κρίσης και για τον κ. Βορίδη», υπογραμμίζει το γραφείο αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και καταλήγει: «Ας μας πει τι θα κάνει με τα ψίχουλα των 150 εκατ. που διέθεσε η κυβέρνησή του για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ας μας πει τι θα κάνει για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος και να μείνει στην παραγωγή για να μην πεινάσει η χώρα».