Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Έρχεται” η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων. Η ακριβής ημερομηνία καταβολής του επιδόματος θα εξαρτηθεί από την τελική εκταμίευση του ποσού που θα γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού συνεχίζουν την εκκαθάριση των αιτήσεων A21 και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία,  οι τελικοί δικαιούχοι αυτής της δόσης θα φτάσουν τους 800.000, με τη δαπάνη να ξεπερνάει τα 160 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα υπάρξουν και αρκετές αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά, οι οποίες δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και έτσι οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα αναγκαστούν να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται.

Θυμίζουμε ότι ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img