Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ερώτηση Νικολάρα για τους Ειδικούς Συμβούλους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Την παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή”, Μαρίας Νικολάρα, προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα των “Νέων της Λέσβου” σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης ως Ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη της Χίου, του πρόσφατα παραιτηθέντα Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκου Κωστόπουλου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νικολάρα ζητά ενημέρωση για τις διαδικασίες πρόσληψης των ειδικών συνεργατών, καθώς και για τους όρους που προβλέπονται. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής: «…Στο άρθρο 243 του ν. Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προβλέπεται η σύσταση 4 θέσεων ειδικών συμβούλων ή επιστημονικών ή ειδικών συνεργατών για την κάλυψη των αναγκών του περιφερειάρχη και 1 για κάθε αντιπεριφερειάρχη. Στις παρ.1 και 2 του ίδιου άρθρου καθορίζονται τα προσόντα, οι όροι της σύμβασης, οι περιπτώσεις ασυμβίβαστου ή η αναστολή άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος σε περίπτωση ειδικού συνεργάτη – δικηγόρου. Στην παρ.3 προβλέπεται η σύσταση επίσης δύο θέσεων δημοσιογράφων…».

Και συνεχίζει με αφορμή την προκήρυξη για κάλυψη μιας θέσης ειδικού συμβούλου για τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, μετά από την παραίτηση του προηγούμενου Ειδικού Συμβούλου, του Γιώργου Μπερδούση του Νικολάου, ζητώντας να ενημερωθεί από την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου για τα εξής:

-«Έχουν καλυφθεί όλες οι προβλεπόμενες από το άρθρο 243 του ν. Ν.3852/2010 θέσεις ειδικών συμβούλων – συνεργατών και δημοσιογράφων;

Ποια είναι τα πρόσωπα αυτά, ποια είναι η ιδιότητά τους και ποια η κατανομή τους στην κ. Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες;

-Ποιο το έργο (τομέας εξειδίκευσης του καθενός/μιάς) και ποιος ο τόπος παροχής των υπηρεσιών τους;».

 

Για τις ελλείψεις προσωπικού

 

Σε άλλη ερώτηση η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Νικολάρα αναφέρεται στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά το “πάγωμα” των προσλήψεων την τελευταία 5ετία. Με την ευκαιρία της έγκρισης του Περιφερειακού Συμβουλίου για κάλυψη 10 θέσεων για το 2016 που μπορεί να αυξηθεί και στους 18,  η Περιφερειακή Σύμβουλος ερωτά την Περιφερειάρχη αν υπάρχει πρόβλεψη «… ενίσχυσης της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης για τα νησιά μας, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου αλλά και των αναγκών του νέου ΕΣΠΑ», καθώς και αν πρόκειται να ενισχυθεί με προσωπικό και η Διεύθυνση Τουρισμού ή το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img