Έσωσε την παρτίδα η Αντωνέλλη

Σε αντίθεση με τη Δημοτική αρχή Μυτιλήνης, που εμφανίσθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην κυβερνητική γραμμή και ταυτόχρονα να υπερασπίζεται τις θέσεις των πολιτών, ξεκάθαρη και δυναμική θέση πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο απηχώντας το αίσθημα και την επιθυμία της κοινωνίας της Λέσβου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου, που ζητούν να μπει ένα τέλος στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και αντιδρούν σε κάθε νέα δομή.

Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασίας Αντωνέλλη. Χωρίς «κορώνες» και ακραίες φωνές η κα. Αντωνέλλη αποτύπωσε ψύχραιμα και  ξεκάθαρα το λαϊκό αίσθημα και κατάφερε μάλιστα να συσπειρώσει γύρω της και παρατάξεις της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την πρόταση της Περιφερειακής αρχής.  Αν δεν είχε γίνει η τοποθέτηση Αντωνέλλη ενδεχομένως η Περιφέρεια να κινούνταν στο ίδιο μοτίβο με το Δήμο Μυτιλήνης χωρίς ξεκάθαρη θέση και με σημαία  το ουτοπικό «καμία δομή» όπως  συμβαίνει μέχρι τώρα.

«Ενώ μας έταζαν αποσυμφόρηση ,τελικά όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για αυτό, αλλά μας επιβάλλουν τις κλειστές δομές. Όλοι έχουμε μνήμες και ξέρουμε πώς λειτούργησαν οι κλειστές δομές. Ο ισχυρισμός τους ότι μια κλειστή δομή είναι αποτρεπτική, δεν ισχύει , αφού όταν έχουν κλείσει τα σύνορά τους οι Ευρωπαϊοι και οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να έρχονται» ήταν μερικά από τα σημεία της τοποθέτησης της κας Αντωνέλλη.

Καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρακτικές της κυβέρνησης  η Αναστασία Αντωνέλλη έκανε λόγο για  «κυβερνητικούς υποκόμους των Βρυξελλών» τάχθηκε κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη των περιοχών που θα γίνουν οι δομές, πρότεινε να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς επίσης να διακόψει η Περιφέρεια κάθε διάλογο με την κυβέρνηση μέχρι να ανακαλέσει τις επιτάξεις. «Κατάφεραν να μας στρέψουν οι μεν εναντίον των δε, σε διχασμό» τόνισε σε άλλο σημείο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»