Εθελοντές καθάρισαν την παραλία Βατερών

Από την επιτυχημένη εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της πανέμορφης παραλίας των Βατερών με πρωτοβουλία του Τοπικού συμβουλίου

Δεκάδες ήταν οι εθελοντές και δωρητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας την Κυριακή 23 Μαΐου και από νωρίς το πρωί πρόσφεραν χέρια, μηχανήματα  και πάνω απ’ όλα διάθεση για προσφορά και αγάπη για τον τόπο τους, προκειμένου να καθαριστεί η παραλία των Βατερών και να υποδεχθεί και φέτος το καλοκαίρι τους λουόμενους. Μέσα σε πέντε ώρες όχι μόνο καθάρισαν από χόρτα και σκουπίδια την παραλία, αλλά προχώρησαν και σε αποψίλωση χόρτων μέσα στον οικισμό και σε καθαρισμό στο λιμανάκι στον Άγιο Φωκά.

Για μια σημαντική, 100% εθελοντική και επιτυχημένη δράση έκανε λόγο στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας, Στράτος Παράκοιλας. «Είχαμε πάνω από σαράντα άτομα, όλων των ηλικιών. Υπήρξαν άτομα που έφεραν φορτηγά, bobcat, μηχανήματα, μας έκαναν δωρεά για τη βενζίνη, για το φαγητό και τα μπλουζάκια… η βοήθεια ήταν σημαντική σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε.

Ουσιαστικά, οι εθελοντές από τη Βρίσα ανέλαβαν μια πρωτοβουλία για να καλύψουν το κενό σε εργασίες που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, με δεδομένο ότι τα Βατερά αποτελούν μια από τις πολυπληθέστερες  παραλίες  της Λέσβου, τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κ. Παράκοιλας άφησε να εννοηθεί ότι πέρα από την καθυστέρηση δεν διαφαινόταν και προοπτική πραγματοποίησης αυτών των καθαρισμών από τους αρμόδιους σύντομα, οπότε η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από τους εθελοντές κατέληγε να είναι μια επιτακτική ανάγκη.

Σε ανακοίνωσή του το Τοπικό Συμβούλιο Βρίσας ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που συμμετείχαν στη δράση, που ήταν οι: Πανσεληνάς Ευστράτιος, Πανσεληνά Μυρσίνη, Πανσεληνάς Στυλιανός, Πανσεληνάς Δημήτριος, Πατσατζής Χαράλαμπος, Λεμονού Ευαγγελία, Κατωτριώτη Μαρία, Αποστολή Μιχαέλα, Λάπας Νικόλαος, Σαββαδέλλης Άγγελος, Σαββαδέλλης Στέλιος, Γερακέλλη Μαρία, Γιαννικοπούλου Αιμιλία, Τσελέκας Ανδροκλής, Κουτρή Ροδόπη, Γεραγωτέλλης Κων/νος, Γεραγωτέλλης Φίλιππος, Γεραγωτέλλη Γαβριέλα, Γεραγωτέλλης Αλέξανδρος, Γεραγωτέλλη Ειρήνη, Τριανταφύλλου Κων/νος, Γεωργακής Δημήτριος, Νικέλλης Θεόδωρος, Νικέλλης Ευστράτιος (του Κων/νου), Νικέλλη Σταυρούλα, Elli Benz, Zanet Benz, Ταξείδης Αριστείδης, Λεοντής Χαράλαμπος, Τουλαδέλλης Παναγιώτης, Καλατζής Ευστράτιος, Σαραντινός Γεώργιος, Κωστάκης Κων/νος (του Ιωάννου), Κοτζαμπάσης Γεώργιος, Φώτας Γεώργιος, Αποστολής Απόστολος, Αναγνώστου Απόστολος, και επιπλέον τους Νικέλλη Κων/νο για την προσφορά βενζίνης για τα χορτοκοπτικά, το σούπερ-μάρκετ Πετρέλης για τα νερά, το Cafe «Hola» για το κέρασμα αναψυκτικών και τον Κουκούλα Παναγιώτη για την διάθεση χορτοκοπτικού.            

Ιδιαίτερα το Τοπικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους Πανσεληνά Νεκτάριο και τους συνεργάτες του Μαρδά Ιγνάτιο και Αραμπατζή Χρήστο για τη διάθεση φορτηγού και bobcat για τον καθαρισμό δρόμων στα Βατερά και τον Παππά Ιωάννη και τη Θαλασέλλη Ειρήνη για την διάθεση μηχανήματος με καταστροφέα για το κόψιμο των χόρτων, καθώς και τον Κούσκο Π. Θεόδωρο που μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας είχαν την ιδέα της δράσης προσφέροντας  στους εθελοντές αναμνηστικές μπλούζες και τα σάντουιτς.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε τα δύο μέλη του Τ.Σ., Αποστολή Απόστολο και Καλαντζή Ευστράτιο για την βοήθεια που πρόσφεραν ώστε να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η παραπάνω δράση.