Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ετοιμάζεται το μεγάλο “πακέτο” προσλήψεων της Κοινωφελούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

«ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ» ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Τη νέα μεγάλη προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας με στόχο να δημοσιευτεί πριν το τέλος του έτους για την απορρόφηση 23.000 ανέργων στους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας (274), μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λέσβου. Όπως έγραψαν ήδη τα “Νέα της Λέσβου”, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου θέτει ως στόχο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των αιτημάτων από τους Δήμους στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και έως τα τέλη του επόμενου μήνα να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους πριν το τέλος του χρόνου. Ο αριθμός των θέσεων, 8μηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά.

Το Υπουργείο προχωρά σταδιακά στην νέα προκήρυξη, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 3.374 ατόμων, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους 17 πρώτους Δήμους που είχαν επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και η ανακοίνωση της προκήρυξης για τους 34 που έπονται. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου, έως τις 3 Οκτωβρίου, θα πρέπει να καταχωρηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι Δήμοι θα πρέπει να επιλέξουν ειδικότητες μέσω ενός ειδικού αναλυτικού πίνακα ειδικοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν στις ανάγκες που προκύπτουν από τα έργα που θα δηλώσουν πως θα υλοποιήσουν.

Οι κατηγορίες των έργων που προωθούνται, σύμφωνα με τον οδηγό που έχει σταλεί προς τους Δήμους, είναι οι εξής:

– Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες

– Συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών

– Αναβάθμιση λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών

– Βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου”, η επόμενη προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους  ανέργους, δεδομένου πως θα καλύψει τους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας σε αντίθεση με την πρώτη προκήρυξη, που όπως προαναφέραμε κάλυψε έναν μικρό αριθμό Δήμων (μεταξύ των οποίων και η Λέσβος λόγω μεταναστευτικού). Επί της ουσίας η νέα προκήρυξη θα θέσει σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα της κοινωφελούς απασχόλησης στη χώρα μας  στοχεύοντας στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img