Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Έτρεξαν σε όλη τη Λέσβο

Ένα ιδιαίτερο δρομικό γεγονός, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, το οποίο έχει ως στόχο αφενός να προβάλει το νησί, αφετέρου να το συστήσει τόσο αυτό όσο και το ίδιο το τρέξιμο στους συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το Lesvos Relay αποτελεί μια διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην Πλατεία Σαπφούς, δεκάδες δρομείς από όλη τη Λέσβο έτρεξαν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, χωρίς διακοπή, σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 320 χιλιομέτρων, χωρισμένης σε 35 σταθμούς.

Η διαδρομή πέρασε από πολλά χαρακτηριστικά σημεία της Λέσβου. Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος μέχρι τα υπέροχα απολιθώματα και το ίδιο το Απολιθωμένο Δάσος της δυτικής πλευράς. Από τη Συκαμιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο μέχρι τα φρύγανα και τις βελανιδιές στον Μεσότοπο και στην Ερεσό και τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσας και της Άγρας. Από την παραλία των Βατερών μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτούν συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη.

Και στη φετινή σκυταλοδρομία συμμετείχαν δεκάδες δρομείς όλων των ηλικιών και από όλους τους χώρους. Από τον γνωστό για την αγάπη του για τον αθλητισμό και τις μεγάλες αποστάσεις Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, στον νευρολόγο Δαμιανό Πέτρου, ή τον έμπορο και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου, Νίκο Αθανάση, και φυσικά όλα τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Δρομέων, μέχρι και τον 53χρονο ιερέα και δεινό δρομέα Νικόλαο Καστρινό, που πήρε μέρος στον αγώνα και έτρεξε με τα ράσα του!

Σημειώνεται πως την διοργάνωση, πέραν των συνδιοργανωτών, υποστήριξαν και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ, ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, όπως και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.