Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ευκαιρία για φθηνές αγορές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Από σήμερα Τρίτη ξεκινούν και στη Λέσβο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δηλαδή η μία από τις δύο περιόδους προεκπτώσεων που έχουμε κάθε χρόνο στη χώρα μας: Η πρώτη του έτους τώρα την άνοιξη εν όψει των θερινών εκπτώσεων και η δεύτερη την περίοδο του Νοεμβρίου εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων.

Αν και οι απόψεις τα προηγούμενα χρόνια για την χρησιμότητα των εκπτωτικών περιόδων ήταν διφορούμενες, ειδικά τη φετινή χρονιά οι παράγοντες του εμπορικού κλάδου θεωρούν ότι ο θεσμός θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς μετά την περίοδο του Πάσχα και λίγο πριν το καλοκαίρι.

Αν και ο θεσμός των προεκπτωτικών περιόδων είχε ξεκινήσει με διάρκεια δεκαημέρου, στην πορεία οι μέρες έγιναν 15, οπότε η διάρκεια της περιόδου θα είναι μέχρι τις 15 Μαΐου που οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, σημείωσε ότι «είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους δεν έκαναν τις αγορές τους την περίοδο του Πάσχα να επιλέξουν τώρα ποιοτικά προϊόντα σε πραγματικά αξεπέραστες τιμές».

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης εκφράζεται ικανοποίηση από την καταναλωτική κίνηση την περίοδο του Πάσχα, καθώς όπως τονίζει και ο κ. Μουτζούρης: «Οι καταναλωτές στηρίζουν την τοπική αγορά και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία και απασχόληση, καθώς τα καταστήματα της Μυτιλήνης διαθέτουν προϊόντα σε δελεαστικές τιμές και με ποιότητα. Παρά την οικονομική κρίση που έχει προηγηθεί θεωρώ ότι υπάρχει μία στροφή της κοινωνίας στην ποιότητα των καταναλωτικών αγαθών και αυτό δεν είναι μόνο για την διατροφή, αλλά και για την ένδυση, υπόδηση και όλα τα άλλα εμπορεύματα. Προτιμά κάποιος να έχει ένα ποιοτικό και εγγυημένο προϊόν στο σπίτι του με διάρκεια ζωής παρά ένα ευτελούς αξίας και κατώτερων προδιαγραφών. Η αγορά της Μυτιλήνης ανέκαθεν είχε τις απαντήσεις σε κάθε καταναλωτική απαίτηση για ποιοτικά προϊόντα και επιπλέον στηρίζοντας ο κόσμος την τοπική αγορά, εκτός από την ποιότητα και τις τιμές στηρίζει και την τοπική οικονομία, δηλαδή τον τόπο μας», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Μουτζούρης.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις σχετικές διατάξεις προβλέπεται η προαιρετική κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων την πρώτη Κυριακή του δεκαπενθημέρου και εν προκειμένω την προσεχή Κυριακή 11:00 π.μ. – 18:00. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μουτζούρης, αυτό είναι προαιρετικό για τον κάθε επαγγελματία υπενθυμίζοντας τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου για διατήρηση της κυριακάτικης αργίας.

Το θερινό ωράριο ξεκινά να εφαρμόζεται από την ερχόμενη Τρίτη

Θερινό ωράριο σε μία εβδομάδα

Από την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για την αγορά της Μυτιλήνης, το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά η μόνη διαφορά έχει να κάνει με την απογευματινή λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες ανοίγουν Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 18:00 με το θερινό ωράριο αντί για 17:30 με το χειμερινό και κλείνουν στις 21:00 με το θερινό ωράριο, αντί για 20:30 με το χειμερινό.

Η πρωινή λειτουργία των καταστημάτων παραμένει η ίδια χειμώνα και καλοκαίρι από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:00 Δευτέρα-Σάββατο.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις