Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με δύο δράσεις, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.

Η πρώτη δράση (ώρες 09:30-11:00, 11:30-13:00) έχει τίτλο «Συνομιλία με έναν άγνωστο τέως εχθρό» και είναι ένα εργαστήρι με την αρχαιολόγο Ειρήνη Πυρπάσου για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε αυτό, ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1930 και περιγράφεται στο ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη, είναι η αφορμή για να κατανοήσουν οι μαθητές τη συμβολή του πνεύματος του αθλητισμού στην ειρήνη και στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας.

Επιπλέον, στη δράση για γενικό κοινό «Διατηρώντας το αρχιτεκτονικό μας παρελθόν» (ώρα 17:30-19:30) με σημείο συνάντησης το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και αφετηρία την έκδοση του ΠΙΟΠ «Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)» του δρ Χρήστου Ν. Χατζηλία, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημόσια και ιδιωτικά λιθόκτιστα κτίσματα του χωριού, με την καθοδήγηση του συγγραφέα. 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

- Advertisement -

More articles

spot_img