Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Το φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου με τίτλο «Festival du cinéma français… en plein air» διοργανώνει η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας, Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, σε συνεργασία με την Γαλλική πρεσβεία Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, από τις 19 μέχρι τις 21 Ιουλίου, στο Wine bar «Koursaros», στην Άναξο στις 20:30. 

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 19 Ιουλίου θα συνδυαστεί με μικρή δεξίωση: Pot d’honneur που θα δοθεί στις 7:30 για τον εορτασμό της Εθνικής γαλλικής επετείου-Fête Nationale: 14 Juillet. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής: 

  • Παρασκευή: 19 Ιουλίου 

Annie colère (Θυμωμένη Άννυ) 

Blandine Lenoir 2021, 1h59, Δραματική ταινία με τους Laure Calamy,  Zita Hanrot,  India Hair.

Ιανουάριος 1974. Επειδή μένει κατά λάθος έγκυος, η Annie, εργάτρια και μητέρα δύο παιδιών, έρχεται σε επαφή με το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Αμβλώσεων και της Αντισύλληψης, το οποίο προσφέρει παράνομες αμβλώσεις κάνοντας αυτό που δεν έχει προβλέψει ακόμα η νομοθεσία. Ο αγώνας της Annie θα φέρει στο δρόμο της, συνοδοιπόρους και αντιπάλους. Μια συγκλονιστική ταινία για το δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει αν θα γίνει μητέρα ή όχι. 

  • Σάββατο: 20 Ιουλίου 

Les Pires (Οι χειρότεροι)

Lise Akoka  et  Romane Guéret, 2022, 1h39 , κωμωδία φαντασίας με τους Mallory Wanecque, Timéo Mahaut, Johan Heldenbergh

Η συνοικία Cite Picasso στα προάστια της Βουλώνης στη Βόρεια Γαλλία αναστατώνεται από τα προγραμματισμένα γυρίσματα μιας ταινίας. Μετά από οντισιόν, τέσσερις έφηβοι επιλέγονται για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Όμως όλη η γειτονιά αναρωτιέται: Γιατί άραγε διάλεξαν τους χειρότερους; Μεταμφιεσμένο στη φόρμα της ταινίας – μέσα στην ταινία – αυτό το λεπταίσθητο, πανέξυπνο δράμα σχολιάζει υπόγεια τον όλο και πιο έντονο «κινηματογραφικό τουρισμό» στις παραγκουπόλεις» κρατώντας απέναντί μας έναν καθρέφτη που αποκαλύπτει το διπλό και αληθινό πρόσωπο της κοινωνίας μας.

  • Κυριακή: 21 Ιουλίου 

Grand Paris (Μεγάλο Παρίσι)

Martin Jauvat, 2022, 1h20, κωμωδία φαντασίας με τους Martin Jauvat,  Sébastien Chassagne,  Mahamadou Sangaré, William Lebghil

Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Παρισιού. Πρόκειται για τεχνούργημα, αρχαίο φυλαχτό ή απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού;

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img