Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

“Φεύγει” και ο Σ. Χαραλάμπους;

  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος ενημέρωσε τον Στρ. Κύτελη για την πρόθεσή του να παραιτηθεί λόγω φόρτου εργασίας, ενώ είναι γνωστές οι διαφορετικές θέσεις που έχει εκφράσει σε σχέση με την διαχείριση του προσφυγικού

Ένα βήμα πριν από την έξοδο από την πόρτα της ΑΔΕΛ βρίσκεται ο Συμεών Χαραλάμπους που είχε αναλάβει την προεδρία της Εταιρείας πριν από 2 χρόνια. Οι λόγοι που επικαλείται ο ίδιος είναι προσωπικοί, αλλά όπως είναι γνωστό οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής έχουν διαταραχθεί εδώ και καιρό λόγω των διαφωνιών που έχει εκφράσει ως προς την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Ο κ. Χαραλάμπους έχει ενημερώσει ήδη για την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Στρατή Κύτελη, που – σύμφωνα με πληροφορίες – προσπάθησε να τον μεταπείσει, ενώ είναι θέμα ημερών οι τελικές αποφάσεις.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, που συνέβαλλε σημαντικά στη νίκη του συνδυασμού “Δύναμη ενότητας” με τον μεγάλο αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε στις εκλογές, κρατά χαμηλούς τόνους από την αρχή της θητείας του, ενώ έχει αναλάβει και καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου στη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα. Ο ίδιος ορίστηκε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου στις αρχές του 2020, με Αντιπρόεδρο τον Μιχάλη Φραντζέσκο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Σωτήρη Μαρινάτο. Χρέη Γραμματέα στην ΑΔΕΛ εκτελεί η Ειδική Σύμβουλος του Ταξιάρχη Βέρρου, Ταξιαρχούλα Πνακά, ενώ από την δυτική Λέσβο συμμετέχει επίσης στην Διοίκηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αλάνης. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Θανάσης Ψούνος, η Δέσποινα Πατσέλλη, η Ελένη Μητσέλλη και ο Προκόπης Σαρρής

Σε αυτά τα 2 χρόνια της θητείας του στην Διοίκηση της ΑΔΕΛ προσπάθησε να αξιοποιήσει την περιουσία των Δήμων σε όλο το νησί, αλλά η πανδημία στάθηκε τροχοπέδη σε πολλές προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να εκμισθώσει σημαντικά ακίνητα, όπως ο Δημοτικός Κήπος και το Πάρκο της Μυτιλήνης, ενώ αναβαθμίστηκε και η λειτουργία της πλαζ Τσαμάκια. Παράλληλα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν προχωρήσει σε ενέργειες για τη νομιμοποίηση και αδειοδότηση των ιαματικών πηγών στο Λισβόρι και την Εφταλού, που αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο κ. Χαραλάμπους, «πράγματι, σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ από την ΑΔΕΛ λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θεωρώ ότι η θέση του Προέδρου είναι μια θέση ευθύνης που απαιτεί πλήρη απασχόληση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Επιπλέον έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου στα χωριά του Ευεργέτουλα, που επίσης απαιτούν καθημερινή ενασχόληση και παρεμβάσεις».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η απόφασή του αυτή σχετίζεται με την διαφορετική στάση που κρατά σε ό,τι αφορά την γραμμή που έχει χαράξει η Δημοτική Αρχή για το προσφυγικό, ο Δημοτικός Σύμβουλος είπε ότι «οι θέσεις μου γι’ αυτό το θέμα είναι γνωστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει επέλθει ρήξη με την παράταξή μου και τον Δήμαρχο. Άλλωστε, δεν σκοπεύω να ανεξαρτητοποιηθώ αλλά να παραιτηθώ από την συγκεκριμένη θέση στην ΑΔΕΛ, όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες ειδικά αυτή την περίοδο».