Φωτοσχόλιο

Εχθρική πόλη

Βγαίνεις μια βόλτα Κυριακή στις 9 το βράδυ να ξεσκάσεις. Πας απ’ την προκυμαία, δεν μπορείς να περάσεις από το ντουμάνι του σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού που ζεσταίνεται για να βγει περιπολία. Το σκέφτεσαι για λίγο και επιλέγεις να μπεις μέσα στην αγορά να δεις και τις βιτρίνες. Εδώ είναι που αρχίζει ο μεγάλος Γολγοθάς: Από τη μια ο αυτοκινητόδρομος Ερμού με δίτροχα και τετράτροχα, κάποια εκ των οποίων τρέχουν με ταχύτητες  λες και κάνουν ράλι!

Στα πεζοδρόμια παρκαρισμένα πάνω αυτοκίνητα, δεν μπορείς να περάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα  έχουν μετατραπεί σε ναρκοπέδια από τα αποπατήματα των σκυλιών!

Όταν μετά κόπων και βασάνων φτάνεις στην Επάνω Σκάλα, κοιτάζεις το παρκάκι του Αγίου Παύλου, βυθισμένο στο σκοτάδι, κοιτάζεις απέναντι στο πάρκο από την πλευρά της παραλίας, όλα σκοτεινά, τίποτα δεν ανάβει! Η βόλτα φτάνει στο τέλος της, αρχίζεις την επιστροφή για το σπίτι ανάμεσα στις ρόδες των αυτοκινήτων που τρέχουν, τα αποπατήματα  και τα σταθμευμένα Ι.Χ. πάνω στα πεζοδρόμια έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο εχθρική είναι τούτη εδώ η πόλη για τους πολίτες της!