Φωτοσχόλιο

Διαμαρτύρονται κάτοικοι στην περιοχή Τσαφ της Γέρας, καθώς όπως λένε ο αγροτικός δρόμος – η συντήρηση του οποίου ανήκει στο Δήμο – είναι κλεισμένος ακόμα και με συρματοπλέγματα και μεγάλες πέτρες.

Η Δημοτική Ενότητα Γέρας τι απαντά; Πρόκειται για ιδιωτική έκταση ή συμβαίνει κάτι άλλο στην περιοχή και, αν ναι, γιατί δεν παρεμβαίνουν οι αρμόδιοι;
Η απάντηση του ιδιοκτήτη
Στο φωτοσχόλιό μας σήμερα για τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Τσαφ της Γέρας, καθώς όπως μας έλεγαν ο αγροτικός δρόμος είναι παράνομα κλεισμένος ακόμα και με συρματοπλέγματα και μεγάλες πέτρες δεχτήκαμε την παρέμβαση του όμορου ιδιοκτήτη Γιώργου Κουσμπανή ο οποίος υποστηρίζει ότι τα συρματοπλέγματα τα τοποθετεί εκείνος και παρανόμως τα αφαιρούν περίοικοι και περαστικοί, καθώς πρόκειται για τμήμα που ανήκει στο δικό του χωράφι. Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε με το θέμα έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και η Αστυνομία της Γέρας ενώ είναι σε γνώση και του Αντιδημάρχου Παράσχου Μανούσου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κουσμπανής, όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος στο παρελθόν παραχώρησε για μικρό διάστημα ένα τμήμα του οικοπέδου ώστε να λειτουργήσει σαν δρόμος πρόσβασης για μεταφορά υλικών θέλοντας να διευκολύνει έναν κάτοικο της περιοχής. Αυτό είχε ως συνέπεια να παγιωθεί η χρήση του τμήματος τα διαστήματα που ο ίδιος απουσίαζε και όπως τονίζει ενώ έκανε μια διευκόλυνση τώρα ενώ τοποθετεί την περίφραξη κάποιοι την αφαιρούν θέλοντας να συνεχίσει αυτό το τμήμα να χρησιμοποιείται ως δρόμος.

Εμείς δημοσιεύουμε την παρέμβαση του ιδιοκτήτη ο οποίος επικαλείται και τον Αντιδήμαρχο Γέρας καθώς φαίνεται πως η περίπτωση έχει απασχολήσει τη Δημοτική Ενότητα. Θα προσθέταμε μάλιστα πως δεν είναι μοναδική περίπτωση στη Γέρα καθώς υπάρχουν και άλλες τέτοιες με τους δημότες να ερίζουν αν πρόκειται για ιδιωτικούς ή για κοινόχρηστους δρόμους. Δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις έχουν τροφοδοτηθεί και από τη λανθασμένη σύνταξη του Κτηματολογίου στη Γέρα και έχουν παγιωθεί καταστάσεις που με ένα σωστό Κτηματολόγιο η χρήση τους θα έναν εντελώς διαφορετική.