Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Φταίμε και εμείς 

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει καθαριότητα γιατί αμείβεται από τους δημότες γι’ αυτό, δεν είναι άλλοθι για τον καθένα μας να λειτουργεί βλέποντας μόνο τον εαυτό του. Αυτή η εικόνα από τη Χρυσομαλλούσα είναι χαρακτηριστική. Αγόρασαν μια ηλεκτρική συσκευή και πέταξαν, όπως ήταν, την κούτα με το φελιζόλ μέσα στον κάδο απορριμμάτων και… ο κάδος γέμισε από την κούτα.

Σε απόσταση 20 μέτρων από το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κάδος ανακύκλωσης. Αν λοιπόν οι κάτοχοι αυτού του κουτιού αφιέρωναν λίγα λεπτά από το χρόνο τους ώστε “να κόψουν σε μικρότερα κομμάτια” την κούτα ρίχνοντας τα χαρτόνια στον κάδο ανακύκλωσης για να μην καταλήξουν στη χωματερή αλλά να αποκτήσουν μία δεύτερη χρήση, θα ήταν καλύτερα για όλους. 

Λέμε λοιπόν ότι θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί από το Δήμο, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει και εμείς ως δημότες, εκεί που μπορούμε, να λειτουργούμε χωρίς να επιβαρύνουμε γιατί δεν υπάρχουν τόσοι εργάτες όσοι και οι κάτοικοι για να έχει ο καθένας μας τον δικό του υπάλληλο καθαριότητας!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img