Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Δεν ξέρω τι περιέχουν τα εμβόλια…»

Με ένα κείμενο που αναφέρει «δεν ξέρω τι περιέχουν τα εμβόλια» επέλεξε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης να παρακινήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αναγνωρίζοντας με νόημα ότι δεν γνωρίζει τη σύνθεση τους όπως και τη σύνθεση φαρμάκων που καταναλώνουμε συχνά αλλά και τροφίμων της καθημερινότητάς μας, υλικών και συσκευών.

Επί της ουσίας ο κ. Καμπούρης απαντά μ αυτό τον τρόπο πειστικά  στα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, η κοινωνία μας σήμερα καταναλώνει τόσα άλλα και χρησιμοποιεί υλικά και συσκευές χωρίς να ξέρει ή να αναζητά τη σύσταση ή τις επιδράσεις. 

«Είμαι εμβολιασμένος, όχι για να ευχαριστήσω την  Κυβέρνηση αλλά για να μην πεθάνω από Covid-19, για να μην καταλαμβάνω το κρεβάτι του νοσοκομείου αν αρρωστήσω» αναφέρει το κείμενο που δημοσίευσε ο διοικητής προσπαθώντας να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να μη ρισκάρουν για τη ζωή τους σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ανεμβολίαστους της πανδημίας ως επί το πλείστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως ακολούθως:

«Είμαι πλήρως εμβολιασμένος (και πρόσφατα με την 3η δόση) και όχι, δεν ξέρω τι περιέχουν – ούτε αυτά τα εμβόλια ούτε αυτά που έκανα ως παιδί….ούτε τι έχουν μέσα τα hamburgers, ή τα hot dogs, ή τα φάρμακα για άλλες θεραπείες είτε πρόκειται για καρκίνο, για AIDS, για πολύ αρθρίτιδα, είτε για εμβόλια για βρέφη ή παιδιά.

Επίσης, δεν ξέρω τι περιέχει η ιμπουπροφαίνη, η παρακεταμόλη ή άλλα φάρμακα, που θεραπεύουν τους πονοκεφάλους και τους πόνους μου.

Δεν ξέρω τι περιέχει το μελάνι για τα τατουάζ, το κρασί ή τα αλλά ποτά ή  cocktails, το νερό από τη βρύση, ή κάθε συστατικό στο σαπούνι ή το σαμπουάν μου ή ακόμα και τα αποσμητικά που χρησιμοποιώ.

Δεν γνωρίζω τη μακροπρόθεσμη επίδραση της χρήσης κινητού τηλεφώνου ή αν το εστιατόριο που μόλις έφαγα, χρησιμοποιούσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καθαρά τρόφιμα και έπλενε τα χέρια του.

Εν ολίγοις…. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρω και ποτέ δεν θα ξέρω…

Ξέρω μόνο ένα πράγμα: η ζωή είναι σύντομη, πολύ μικρή, και εξακολουθώ να θέλω να κάνω κάτι άλλο από το να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα ή να μένω κλεισμένος στο σπίτι μου.

Θέλω ακόμα να ταξιδεύω και να αγκαλιάζω τους ανθρώπους άφοβα και να βρω λίγη αίσθηση της ζωής «πριν».

Ως παιδί και ως ενήλικας έχω εμβολιαστεί για παρωτίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, ανεμοβλογιά, κοκκύτη και πολλά άλλα. Οι γονείς μου και εγώ εμπιστευτήκαμε την επιστήμη και δεν χρειάστηκε ποτέ να υποφέρουμε ή να μεταδώσουμε κάποια από τις παραπάνω ασθένειες.

Είμαι εμβολιασμένος, όχι για να ευχαριστήσω την  Κυβέρνηση αλλά:

* Για να μην πεθάνω από Covid-19

*Για να μην καταλαμβάνω το κρεβάτι του νοσοκομείου αν αρρωστήσω

* Να αγκαλιάζω τους αγαπημένους μου

* Για να μην χρειαστεί να κάνω PCR ή αντιγονικές εξετάσεις για να βγω έξω να χορέψω, να πάω σε εστιατόριο, να πάω διακοπές και πολλά άλλα πράγματα που θα ακολουθήσουν….

* Να ζήσω τη ζωή μου

* Για να είναι ο Covid-19 μια παλιά ανάμνηση

* Για να μας προστατέψουν.

Το κείμενο αντιγράφηκε, μην διστάσετε να κάνετε το ίδιο….» αναφέρει καταλήγοντας το κείμενο που δημοσίευσε ο κ. Καμπούρης